402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten
citroen berlingo afmetingen

Afmetingen van de Citroën Berlingo

Citroën Berlingo: afmetingen en laadruimte

De Citroën Berlingo is een robuuste bestelwagen die goed zijn draai kan vinden in drukke steden. Van buiten is deze auto niet al te groot, maar aan de binnenkant heb je zeker geen ruimtegebrek. 

De carrosserie komt grotendeels overeen met die van de Peugeot Partner, maar aan de buitenkant verschillen de twee wel. De Citroën straalt duidelijk uit dat ieder terrein begaanbaar is, dus of je nu op een bouwplaats of midden in het bos een klant bezoekt – met de Berlingo kom je zonder problemen op je bestemming.

afmetingen bestelbus uitgelegd

Voorbeeld van de afmetingen van een Citroën Berlingo

De afmetingen van bestelbusjes worden weergegeven in algemene codes: twee keer een letter met een cijfer. De ‘L’ staat voor lengte en de ‘H’ voor hoogte. De kleinste variant van de Berlingo wordt aangeduid als ‘L1H1.’ Met elke verlenging of verhoging worden deze getallen hoger.

De Berlingo L1H1 is dus even lang als de L1H2, maar wel een slagje lager. En een L1H3 bestelbus is even hoog als de L3H3, maar wel twee slagen korter.

Citroën Berlingo afmetingen vanaf 2018

Er zijn twee verschillende maten van de Berlingo, de standaardversie en de XL-versie. Het laadvermogen van de standaard versie is al vrij groot, namelijk 3,3 m3 (maximaal 645 kg). Ga je voor de grotere variant, dan scheelt dat 0,6 m3 en iets meer dan 100 kg aan maximaal laadvermogen. In ons blog over de afmetingen van bestelwagens leggen we je alles uit over hoe het precies zit met afkortingen van afmetingen. Afmetingen zijn bij benadering en kunnen per model of bouwjaar afwijken.

L1/H1 L1/H2
Lengte auto 440 cm 475 cm
Lengte laadruimte 178 cm 213 cm
Hoogte auto 179 cm 181 cm
Hoogte laadruimte 118 cm 118 cm
Laadvolume 3,3 m3 3,9 m3

Waarom de Citroën Berlingo? 

De Berlingo beschikt over handige technologieën die niet alleen het rijden, maar ook het laden en lossen van je spullen makkelijker maken. Je kunt je goederen via de schuifdeur(en) aan de zijkant in- of uitladen, maar ook via de openslaande deuren aan de achterzijde. 

Daarnaast beschikt de auto over een Overload Indicator. De naam zegt het al – wanneer de wagen te zwaar beladen is, geeft die zelf een waarschuwing. 

Het rijden zelf is ook erg aangenaam. Dankzij camera’s bij de rechterzijspiegel en aan de achterkant van de auto heb je Surround Rear Vision. Dat wil zeggen dat de volledige omgeving van de auto zichtbaar is tijdens het rijden, en dat zonder achteruitkijkspiegel. Fileparkeren wordt hiermee een eitje! Omdat je via de zijkant je spullen uitlaadt, is geen straat meer te druk. 

Citroën Berlingo leasen bij LPFS

Heb je net een grote investering gedaan, en kan een nieuwe bedrijfswagen er eigenlijk niet meer van af? Kies dan voor zakelijk leasen. Voor een voordelig vast maandbedrag, rijd je zorgeloos rond in jouw favoriete Citroën. Neem gerust contact met ons op, zodat we je er met plezier meer over kunnen vertellen. Of check onze Citroën Berlingo leasevoorraad!

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2024