402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten
volkswagen transporter

Afmetingen en laadruimte van de Volkswagen Transporter

Volkswagen Transporter: afmetingen en mogelijkheden

Ben je op zoek naar een Volkswagen bestelbus voor je bedrijf? Dan ben je de Volkswagen Transporter vast al een keer tegengekomen. De eerste versie van deze klassieke bestelbus kwam al in 1950 op de markt. Je kent die misschien ook als het typische Volkswagen-hippiebusje. 

Inmiddels heeft de bus al een aantal transformaties gehad, waardoor de Transporter ook uiterst geschikt is voor vakmensen in de bouw- of transportsector. Waarom het een uitstekende bedrijfswagen is, lees je in dit blog. 

afmetingen bestelbus uitgelegd

Voorbeeld van de afmetingen van een Volkswagen Transporter

De afmetingen van bestelbusjes worden weergegeven in algemene codes: twee keer een letter met een cijfer. De ‘L’ staat voor lengte en de ‘H’ voor hoogte. De kleinste variant van de Transporter wordt aangeduid als ‘L1H1.’ Met elke verlenging of verhoging worden deze getallen hoger.

De Transporter L2H1 is dus even lang als de L2H2, maar wel een slagje lager. En de Transporter L1H1 bestelbus is even hoog als de L2H1, maar wel een slag korter.

Uitvoeringen van de Volkswagen Transporter

Het welbekende hippiebusje was de eerste generatie Volkswagen Transporter – de T1. De nieuwste generatie is de T6.1, die sinds 2019 op de markt is en de T6 (2015) opvolgt. Deze is beschikbaar als Kombi voor 9 personen en als bestelwagen met enkele of dubbele cabine. 

Het verschil tussen een enkele of dubbele cabine bestelwagen is de hoeveelheid zit- en laadruimte. Hoe meer personen je kunt meenemen, hoe minder spullen je kunt vervoeren.

Afmetingen Volkswagen Transporter

In onderstaande tabel zie je de afmetingen voor de enkele cabine VW Transporter vanaf 2003. De T5 en de T6/T6.1 hebben namelijk dezelfde afmetingen. In ons blog over de afmetingen van bestelwagens leggen we je alles uit over afmetingen. Onderstaande afmetingen zijn bij benadering en kunnen per model of bouwjaar afwijken.

L1/H1 L2/H1 L1/H2
Lengte auto 490 cm 530 cm 530 cm
Lengte laadruimte 257 cm 287 cm 287 cm
Hoogte auto 199 cm 199 cm 248 cm
Hoogte laadruimte 141 cm 141 cm 194 cm
Laadvolume 5,8 m3 6,7 m3 9,3 m3

Waarom de Volkswagen Transporter?

De Volkswagen Transporter is al meer dan 70 jaar in ontwikkeling en wordt daardoor continu geoptimaliseerd. De T6.1 heeft bijvoorbeeld een digitale cockpit in het dashboard en is uitgerust met verschillende high-tech bestuurdersassistenties. 

Denk hierbij aan Trailer Assist: deze assistent helpt bij het achteruitrijden of inparkeren met een aanhanger. Dit gaat verder dan een extra achteruitrijcamera. Je hoeft namelijk alleen nog maar gas te geven of te remmen terwijl de auto voor je stuurt. Handig als je op een volle bouwplaats een nog vollere aanhanger moet inparkeren. In de Transporter zit ook Lane Assist, die je helpt binnen de rijbaan te blijven. Zo voorkom je gevaarlijke situaties.

Volkswagen Transporter leasen bij LPFS

Deze blitse klassieker kan niet ontbreken in je wagenpark, maar het is natuurlijk wel een flinke investering. Om die uitgave niet in één keer te hoeven doen, kun je kiezen voor zakelijk leasen. Je betaalt een maandelijks bedrag aan ons, waarvoor jij zorgeloos in een Transporter rijdt. Zelfs het onderhoud regelen wij. 

Enthousiast geworden? Bekijk ons aanbod in Volkswagen Transporters, en neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.  

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2024