402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten
ford transit afmeting laadruimte

Afmetingen van de Ford Transit

Ford Transit: een grootse bestelbus in alle opzichten

De Ford Transit gaat al even mee: de eerste generatie kwam in 1965 op de markt. Sindsdien zijn er talloze upgrades doorgevoerd en is het een populaire bestelwagen geworden. 

De Transit is ideaal voor vakmensen die voor hun dagelijkse werk veel spullen moeten vervoeren. Van verhuisbedrijf tot timmerman, en van schoonmaker tot winkelier – de Ford Transit maakt alles mogelijk.

Deze bestelbus is beschikbaar in meerdere formaten, de middelgrote versie heeft een laadruimte van ongeveer 3 meter, terwijl de grote versie een laadruimte van ongeveer 4,2 meter biedt.

afmetingen bestelbus uitgelegd

Voorbeeld van de afmetingen van een Ford Transit

De afmetingen van bestelbusjes worden weergegeven in algemene codes: twee keer een letter met een cijfer. De ‘L’ staat voor lengte en de ‘H’ voor hoogte. De kleinste variant van de Transit wordt aangeduid als ‘L1H1.’ Met elke verlenging of verhoging worden deze getallen hoger.

De Transit L2H2 is dus even lang als de L2H3, maar wel een slagje lager. En de Transit L2H3 is even hoog als de L3H3, maar wel een slag korter.

Uitvoeringen en afmetingen van de Ford Transit

De Ford Transit bestaat in alle soorten en maten. Naast de reguliere Transit heb je ook de Ford Transit Custom, die iets kleiner is, en de Ford Transit Connect, die nog weer een stukje kleiner is. 

De Transit is verkrijgbaar als gesloten bestelwagen (met enkele of dubbele cabine) of als een variant die geschikt is voor personenvervoer. Daarnaast kun je kiezen uit voorwielaandrijving, achterwielaandrijving en vierwielaandrijving. De afmetingen van de achterwiel- en vierwielaandrijving hebben we hieronder op een rij gezet. In ons blog over de afmetingen van bestelwagens leggen we je alles uit over hoe het precies zit met de afkortingen. Afmetingen zijn bij benadering en kunnen per model of bouwjaar afwijken.

Afmeting van de laadruimte van de Ford Transit

De Transit is beschikbaar in meerdere formaten, de middelgrote versie heeft een laadruimte van ongeveer 3 meter, terwijl de grote versie een laadruimte van ongeveer 4,2 meter biedt. Maar let op: de afmeting van de laadruimte varieert afhankelijk van de exacte configuratie van de bestelwagen.

L2/H2 L2/H3 L3/H2 L3/H3 L4/H3
Lengte auto 553 cm 553 cm 598 cm 598 cm 670 cm
Lengte laadruimte 304 cm 304 cm 349 cm 349 cm 421 cm
Hoogte auto 254 cm 278 cm 254 cm 278 cm 279 cm
Hoogte laadruimte 178 cm 202 cm 178 cm 202 cm 202 cm
Laadvolume 9,5 m3 10,7 m3 11 m3 12,4 m3 15,1 m3

Waarom de Ford Transit?

Door de grootte van de Ford Transit is deze bestelbus ideaal voor vrijwel elke sector. Timmerlieden, koeriers en andere vakmensen kunnen hier al hun materiaal in kwijt. Gelukkig heeft Ford er ook aan gedacht het besturen van zo’n grote bus zo makkelijk mogelijk te maken. 

Verschillende rij-assistentiesystemen helpen je te allen tijde om veilig te rijden. Met deze functies bewaar je een veilige afstand tot je voorligger of krijg je een seintje als er een fietser in je dode hoek rijdt, zodat je daar op tijd rekening mee kunt houden.

Daarnaast zit deze bestuurderscabine vol handige opbergvakken en stopcontactaansluitingen. Zo heb je al je papierwerk altijd bij de hand, en is al je apparatuur opgeladen voordat je aankomt bij je volgende klus. 

  • De Ford Transit is een veelzijdige en populaire bestelwagen, geschikt voor verschillende beroepen die veel spullen moeten vervoeren. De bestelwagen komt in verschillende varianten, waaronder de Ford Transit Custom en de Ford Transit Connect, en is verkrijgbaar als gesloten bestelwagen of voor personenvervoer, met voor-, achter- of vierwielaandrijving.
  • De Ford Transit is ontworpen om het rijden in zo’n grote bus zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het bevat verschillende rij-assistentiesystemen om veilig te rijden, met functies om een veilige afstand te bewaren en te waarschuwen voor fietsers in de dode hoek. De bestuurderscabine bevat handige opbergvakken en stopcontactaansluitingen voor extra gemak.
  • LeaseParcours biedt zakelijke lease voor de Ford Transit aan. Dit is een goede optie voor diegenen die de Transit als bedrijfswagen nodig hebben maar de aanschafkosten te hoog vinden. Voor een vast maandelijks bedrag kun je zorgeloos in deze bestelbus rijden, zonder je zorgen te maken over onderhoud.

Ford Transit leasen bij LPFS

We begrijpen heel goed dat je je werk graag vanuit de Transit doet: ontzettend veel vakmensen gingen je al voor. Omdat de aanschaf van een Ford Transit misschien niet helemaal binnen je budget past, hebben wij de perfecte oplossing voor je: zakelijk leasen! Je betaalt een vast maandelijks bedrag en rijdt daarvoor zorgeloos in deze prachtige bestelbus. 

Meer weten? Bekijk onze Ford Transit leasevoorraad of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2024