402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten
beste bestelbus

Bestelbussen afmetingen: een handig overzicht van alle mogelijkheden

Is jouw onderneming toe aan (een uitbreiding van) een wagenpark? En wil je deze in de vorm van een bestelbus? Dan is het handig om te weten welke afmetingen de bus moet hebben. Er zijn een aantal factoren die beslissen welke afmeting het beste bij jou passen. In dit blog vertellen we waar je op moet letten. Zo wordt het leasen van de ideale bedrijfsbus nog eenvoudiger.

Waar let je op als je een bestelbus wilt leasen?

Voordat je kunt nadenken over de afmetingen die je nodig hebt, moet je al een aantal dingen op een rijtje hebben. Bijvoorbeeld waar en waarvoor je de bus gaat gebruiken. Deze twee functies geven je een goede indicatie van de afmetingen die voor jou werkbaar zijn. Op basis van de geschatte afmetingen kun je gaan kijken naar het juiste merk en model.

Waar ben je werkzaam?

Bedenk van tevoren waar je de bus wilt gebruiken. Ben je actief in regionale gebieden waar je alle ruimte hebt om te rijden en te parkeren, of ben je actief in drukke steden? Wanneer ergens weinig parkeerplek en laad- en losruimte beschikbaar is, kun je beter voor een kleinere bus kiezen.

Waarvoor ga je de bestelbus gebruiken?

Afhankelijk van de werkzaamheden die je verricht, heb je elke dag veel of weinig spullen bij je. Bedenk daarom hoeveel laadruimte je minimaal nodig hebt. Denk ook na over het aantal zitplaatsen. Met hoeveel mensen zul je in de bus zitten? Hoelang ben je elke dag onderweg? Dat soort informatie heeft invloed op het aantal zitplekken en de gewenste beenruimte.

Welke afmetingen bestaan er allemaal? 

De afmetingen van bestelbusjes worden weergegeven in algemene codes. Deze zijn opgebouwd uit twee keer een letter met een cijfer. De L staat voor de lengtemaat en de H staat voor de hoogtemaat.

De basisafmetingen zijn gebaseerd op de kleinste variant. Die wordt aangeduid als een L1H1 bus: lengtevariant 1 en hoogtevariant 1. De lengte van een bus is maximaal 4 keer verlengbaar (L5). De hoogte is maximaal 3 keer verlengbaar (H4). Een L2H3 bus is dus 1 maat langer dan de basisafmetingen en 2 maten hoger.

Mogelijke combinaties

Niet elke combinatie tussen L1-L5 en H1-H3 bestaat. Zo heb je bijvoorbeeld geen L1H3 bussen – de maximale hoogte zou dan niet meer in verhouding staan tot de maximale lengte. Aan de andere kant zou een 3 keer verlengde bus met een basishoogte ook gek zijn – een L4H1 bus bestaat dus ook niet.

In onderstaand overzicht zie je welke combinaties er allemaal wel bestaan.

Het is ook niet zo dat elke L1H1 bus dezelfde afmetingen heeft. De basisafmetingen verschillen namelijk per merk, en vaak ook per model. Daarnaast is niet elk model in zowel lengte als hoogte verlengbaar.

Mogelijke combinaties
L1 L1H1 bestelbus L1H2
L2 L2H1 bestelbus L2H2 bestelbus L2H3 bestelbus L2H4
L3 L3H1 bestelbus L3H2 bestelbus L3H3 bestelbus
L4 L4H2 bestelbus L4H3 bestelbus
L5 L5H3 bestelbus

Afmetingen in ons aanbod

De kortste bus die wij aanbieden, heeft een L1 van 394 cm. De langste bus heeft een L4 van 736 cm. De laagste bus begint op een H1 van 115 cm, en onze hoogste bus heeft een H3 van wel 217 cm.

In het overzicht hieronder zie je de L1H1 afmetingen van alle bussen die wij aanbieden. Dit zijn de basisafmetingen van elke bus. Voor elk model hebben we de afmetingen in ons aanbod voor je op een rijtje gezet. Je vindt deze door op het merk te klikken.

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2024