402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten
beste bestelbus

Bestelbussen afmetingen: een handig overzicht van alle mogelijkheden

Is jouw onderneming toe aan (een uitbreiding van) een wagenpark? En wil je deze in de vorm van een bestelbus? Dan is het handig om te weten welke afmetingen de bus moet hebben. Er zijn een aantal factoren die beslissen welke afmeting het beste bij jou passen. In dit blog vertellen we waar je op moet letten. Zo wordt het leasen van de ideale bedrijfsbus nog eenvoudiger.

Waar let je op als je een bestelbus wilt leasen?

Voordat je kunt nadenken over de afmetingen die je nodig hebt, moet je al een aantal dingen op een rijtje hebben. Bijvoorbeeld waar en waarvoor je de bus gaat gebruiken. Deze twee functies geven je een goede indicatie van de afmetingen die voor jou werkbaar zijn. Op basis van de geschatte afmetingen kun je gaan kijken naar het juiste merk en model.

Waar ben je werkzaam?

Bedenk van tevoren waar je de bus wilt gebruiken. Ben je actief in regionale gebieden waar je alle ruimte hebt om te rijden en te parkeren, of ben je actief in drukke steden? Wanneer ergens weinig parkeerplek en laad- en losruimte beschikbaar is, kun je beter voor een kleinere bus kiezen.

Waarvoor ga je de bestelbus gebruiken?

Afhankelijk van de werkzaamheden die je verricht, heb je elke dag veel of weinig spullen bij je. Bedenk daarom hoeveel laadruimte je minimaal nodig hebt. Denk ook na over het aantal zitplaatsen. Met hoeveel mensen zul je in de bus zitten? Hoelang ben je elke dag onderweg? Dat soort informatie heeft invloed op het aantal zitplekken en de gewenste beenruimte.

Welke afmetingen bestaan er allemaal? 

De afmetingen van bestelbusjes worden weergegeven in algemene codes. Deze zijn opgebouwd uit twee keer een letter met een cijfer. De L staat voor de lengtemaat en de H staat voor de hoogtemaat.

De basisafmetingen zijn gebaseerd op de kleinste variant. Die wordt aangeduid als een L1H1 bus: lengtevariant 1 en hoogtevariant 1. De lengte van een bus is maximaal 4 keer verlengbaar (L5). De hoogte is maximaal 3 keer verlengbaar (H4). Een L2H3 bus is dus 1 maat langer dan de basisafmetingen en 2 maten hoger.

Mogelijke combinaties

Niet elke combinatie tussen L1-L5 en H1-H3 bestaat. Zo heb je bijvoorbeeld geen L1H3 bussen – de maximale hoogte zou dan niet meer in verhouding staan tot de maximale lengte. Aan de andere kant zou een 3 keer verlengde bus met een basishoogte ook gek zijn – een L4H1 bus bestaat dus ook niet.

In onderstaand overzicht zie je welke combinaties er allemaal wel bestaan.

Het is ook niet zo dat elke L1H1 bus dezelfde afmetingen heeft. De basisafmetingen verschillen namelijk per merk, en vaak ook per model. Daarnaast is niet elk model in zowel lengte als hoogte verlengbaar.

Mogelijke combinaties
L1 L1H1 bestelbus L1H2
L2 L2H1 bestelbus L2H2 bestelbus L2H3 bestelbus L2H4
L3 L3H1 bestelbus L3H2 bestelbus L3H3 bestelbus
L4 L4H2 bestelbus L4H3 bestelbus
L5 L5H3 bestelbus

Afmetingen in ons aanbod

De kortste bus die wij aanbieden, heeft een L1 van 394 cm. De langste bus heeft een L4 van 736 cm. De laagste bus begint op een H1 van 115 cm, en onze hoogste bus heeft een H3 van wel 217 cm.

In het overzicht hieronder zie je de L1H1 afmetingen van alle bussen die wij aanbieden. Dit zijn de basisafmetingen van elke bus. Voor elk model hebben we de afmetingen in ons aanbod voor je op een rijtje gezet. Je vindt deze door op het merk te klikken.

Mercedes

Mercedes Vito 490 cm lang, 139 cm hoog

Mercedes Sprinter 527 cm lang, 163 cm hoog

Mercedes Citan 394 cm lang, 125 cm hoog

Volkswagen

VW Transporter 489 cm lang, 141 cm hoog

VW Caddy 441 cm lang, 124 cm hoog

VW Crafter (>2017) 527 cm lang, 163 cm hoog

Ford

Ford Transit 497 cm lang, 140 cm hoog

Ford Transit Connect 442 cm lang, 127 cm hoog

Fiat

Fiat Ducato 496 cm lang, 166 cm hoog

Fiat Doblò 441 cm lang, 131 cm hoog

Peugeot

Peugeot Partner 438 cm lang, 115 cm hoog

Peugeot Expert 461 cm lang, 163 cm hoog

Peugeot Boxer 496 cm lang, 166 cm hoog

Opel

Opel Vivaro 500 cm lang, 139 cm hoog

Opel Movano 500 cm lang, 139 cm hoog

Renault

Renault Trafic 500 cm lang, 139 cm hoog

Renault Master 505 cm lang, 170 cm hoog

Citroën

Citroën Berlingo 438 cm lang, 115 cm hoog

Citroën Jumper 494 cm lang, 166 cm hoog

Citroën Jumpy 461 cm lang, 163 cm hoog

Bedrijfswagen leasen voor de vakmannen

Bedrijfsbus leasen als schilder

Als schilder weet je als geen ander dat een dag efficiënt verloopt als alles binnen handbereik is. Stel je een bus voor met speciale rekken en compartimenten, perfect ontworpen om jouw verfpotten, kwasten en afdekzeilen netjes en georganiseerd te houden. Dankzij zijdelingse schuifdeuren pak je in een handomdraai die ladder of dat blik verf. Maak het jezelf gemakkelijk en zorg dat elke klus soepel start en eindigt met de juiste bedrijfsbus!

Bedrijfsbus leasen als stukadoor

Zwaar tillen? Voor jou dagelijkse kost. Maar wat als je bestelbus speciaal ingericht is om het gewicht van jouw materialen, zoals zakken gips en je mengmachine, moeiteloos te dragen? En na een lange dag werken wil je natuurlijk niet te lang bezig zijn met schoonmaken. Met een gemakkelijk te reinigen interieur is jouw bus zo weer klaar voor de volgende klus. Ontdek de bus die echt bij jouw vakmanschap past!

Bedrijfsbus leasen als schoonmaker

Een frisse start van de dag begint met een goed georganiseerde bestelbus. Stel je voor: een plek voor elk reinigingsmiddel, dweilen en stofzuigers, allemaal binnen handbereik. En omdat we weten dat ongelukjes kunnen gebeuren, denk aan morsen, is een morsbestendige vloer in je bus een absolute must. Jouw professionaliteit reflecteert in je werk én in hoe je je gereedschap en middelen organiseert. Kies voor de bus die dat mogelijk maakt!

Bedrijfsbus leasen als hovenier

Groene vingers verdienen de beste tools én de beste vervoersoplossing. Of je nu een jonge eik of je vertrouwde grasmaaier vervoert, je hebt een bus nodig die ruim en weersbestendig is. En wat te denken van het gemak van snel in- en uitladen, essentieel voor die zware of omvangrijke items? Met de juiste bedrijfsbus groeien niet alleen planten, maar ook jouw zaken!

Bedrijfsbus leasen als elektricien

In de wereld van bedrading, fittingen en schakelaars is organisatie de sleutel. Daarom verdien je een bestelbus die elke schroevendraaier, elke draad en elk component een eigen plekje geeft. Veiligheid eerst, dus een speciale opslag voor gevaarlijke items zoals accu’s is onmisbaar. En met een verlicht werkgedeelte kun je ter plekke aanpassingen doen. Elektrificeer je dagelijkse routine met de perfecte bus voor jouw behoeften!

De ideale bestelbus vind je bij ons! 

Wanneer je voor jezelf op een rijtje hebt welke afmetingen je bus ongeveer moet hebben, kun je bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod in verschillende automerken en modellen.

Kom je er niet helemaal uit en heb je advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag met het vinden van jouw ideale bestelbus!

Deze bestelbussen hebben wij op voorraad

Bekijk het aanbod

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2023