402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten

Zakelijk een auto leasen: 3 voordelen

18 juni 2021

Als ondernemer wil je mobiel zijn. De vrijheid hebben om overal naartoe te kunnen rijden in een fijne auto. Niet alleen dagelijks van en naar kantoor, maar ook het bezoeken van bijvoorbeeld een klant op locatie. Of nog even snel naar die ene leverancier voor een bespreking.

Wat autorijden betreft, heb je als ondernemer twee opties: kopen of een auto leasen. In dit blog bespreken we drie voordelen van zakelijk een auto leasen. Zo kun je zelf bepalen of het wat voor je is – ook dat is vrijheid!

Voordeel 1: Meer zekerheid door vast maandbedrag

Het grote voordeel van een zakelijk leasen is dat je weet waar je aan toe bent. Voor een vast bedrag per maand rijd je van hot naar her in een fijne auto. En gaat er een keer iets stuk? Afhankelijk van de leasevorm die je kiest, zitten die kosten gewoon bij de maandprijs in.

Bij een koopauto heb je dat niet – daar draai je meteen zelf op voor die onverwachte kosten. Ondernemen is risico lopen. Je weet van tevoren niet hoe het zal gaan. Stromen de miljoenen meteen binnen of kent je bedrijf pieken en dalen? Waarschijnlijk weet je zelf het antwoord wel. Zo’n stukje zekerheid in de vorm van een vast maandbedrag is dus wel zo prettig.

Voordeel 2: Meer kapitaal voor andere zaken

We blijven nog even hangen bij dat vaste maandbedrag. Want dat levert naast zekerheid nog een ander voordeel op: jouw bestedingsruimte. Met autolease heb je geen bergen aan spaargeld nodig en ben je niet in een keer een groot bedrag kwijt. Het gevolg?

Je houdt nú meer geld over. En daarmee kun je doen wat jij wilt. Je kunt het mooi gebruiken voor andere activiteiten of kostenposten. Heb je dringend een nieuwe collega nodig? Of een geavanceerde machine om sneller te kunnen leveren? Jij bepaalt. En betaalt, natuurlijk. Ben je al overstag en kun je niet wachten om te leasen? Het team van LeaseParcours staat voor je klaar.

Onze leaseadviseurs kunnen niet wachten om jouw ambities met je te bespreken. Vervolgens bepalen we samen welke lease-oplossing daar het beste bij past.

Voordeel 3: Rijden in je droomauto

Een derde voordeel van een zakelijke leaseauto is dat je simpelweg meer keuze hebt dan bij kopen. Dat zit zo. Als je een auto koopt, betaal je in een keer het volledige bedrag. Ook al koop je een Opel Corsa uit 2017, wat trouwens een hele fijne auto is, dan is dat voor jou als ondernemer alsnog een grote investering.

Met een auto leasen is dat anders. Heb je al jaren die ene auto op het oog en is-ie te duur om te kopen? Dan is zakelijk leasen een uitkomst. In plaats van een hoge eenmalige investering, betaal je bij leasen een vaste prijs per maand.

Natuurlijk verschillen de bedragen ook voor leaseauto’s behoorlijk. Toch kun je met leasen al snel in een mooiere wagen rijden, zonder dat je daardoor op financieel gebied meer risico loopt. Wil je goedkoop zakelijk leasen? In dat geval is occasion lease ideaal. Gebruikte auto’s hebben hun grote afschrijving al gehad, waardoor het maandbedrag stukken lager ligt. Toch liever meteen een fonkelnieuwe bak? Door ons grote assortiment kun je morgen al in een nieuwe auto rijden. Zo snel zijn we!

Persoonlijk advies

Je verwacht het misschien niet, maar de leaseadviseurs van LeaseParcours hebben enorm veel zin in het beantwoorden van jouw bericht of vraag. Want een dag niet over auto’s gepraat, is een dag niet geleefd.

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2024