402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten

Zakelijk leasen met BKR

3 november 2022

Wil je zakelijk leasen, maar heb je een (negatieve) BKR-registratie? Dat kan soms roet in het eten gooien. Geen zorgen: bij LeaseParcours denken we met je mee. Wij vinden het belangrijk dat jij jouw mooie plannen kunt waarmaken. Daarom kijken wij verder dan alleen naar een negatieve BKR. Zo helpen we jou als startende ondernemer of zzp’er aan een auto die bij jouw situatie past.

Bekijk onze leasevoorraad

Wat is een BKR-registratie?

Een BKR-registratie betekent dat je geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie: het BKR. Dit bureau houdt je leningen bij en checkt ook of je wel op tijd betaalt. Voorbeelden van leningen zijn een leasecontract bij een leasemaatschappij of een hypotheek bij een bank. Het BKR heeft een overzicht van iedere lening van iedere Nederlander.

Als je een lening aanvraagt bij een organisatie, kan deze organisatie zien welke leningen je nu hebt lopen en of het verstandig is om je nóg een lening te geven. Dat geldt voor een bank, maar ook voor een leasemaatschappij. Het leasen van een auto is namelijk ook een soort lening.

In principe hoeft een BKR-registratie geen probleem op te leveren. Je hebt zo’n registratie al snel te pakken, bijvoorbeeld als je een telefoonabonnement hebt waarbij je je telefoon ook iedere maand afbetaalt. Een BKR-registratie is niet per se erg, zolang te zien is dat je altijd netjes op tijd betaalt.

Wat is een negatieve BKR-registratie?

Een negatieve BKR-registratie is iets vervelender. Dit houdt namelijk in dat je een achterstand hebt opgelopen bij het aflossen van een lening. Dat gebeurt niet bij de eerste de beste gemiste rekening. Maar als je echt een flinke betalingsachterstand oploopt, verandert je BKR-registratie in een negatieve BKR-registratie. Deze aantekening blijft maar liefst vijf jaar staan.

Als je een negatieve BKR-registratie hebt, kan dat nare gevolgen hebben. Instellingen zijn er dan minder happig op om jou een lening te geven. Gelukkig zijn er nog bedrijven die verder kijken dan alleen de BKR-registratie. LeaseParcours is zo’n bedrijf.

Auto leasen zonder BKR-toetsing

Bij LeaseParcours doen we een BKR-toetsing om je codering te checken. Heb je een negatieve BKR? We kijken naar verschillende factoren, niet alleen naar je negatieve BKR en codering. En bij ons is een aanbetaling niet verplicht, met of zonder BKR. Met andere woorden: we doen wel een toetsing, maar je kunt in principe alsnog een auto bij ons leasen.

Auto leasen met negatieve BKR

Zakelijke lease met negatieve BKR is zeker mogelijk bij LeaseParcours. Wij zien je namelijk als persoon, niet als nummer. We gaan het gesprek aan en vergelijken je BKR met je huidige financiële situatie. Dan checken we bijvoorbeeld samen met jou hoeveel leningen je nu hebt openstaan en hoe het zit met je huidige inkomen.

We leasen uiteraard niet aan iedere Jan Doedel. Maar we gaan altijd met in gesprek met eerlijke mensen die hard werken. Misschien verloopt je negatieve BKR bijvoorbeeld al bijna. Of zien we dat je snel de betalingsachterstand hebt opgelost. Dan kunnen we alsnog besluiten om wél een auto aan je te leasen.

We denken in oplossingen, niet in problemen. Heb je je zaken nu goed op orde? En kun je ons vertellen waarom het in het verleden even is misgegaan? Dan kunnen we bijvoorbeeld kijken naar de mogelijkheden voor financial lease. Dit heeft verschillende voordelen. Zo is de auto na het leasecontract helemaal van jou.

Persoonlijk advies

Je verwacht het misschien niet, maar de leaseadviseurs van LeaseParcours hebben enorm veel zin in het beantwoorden van jouw bericht of vraag. Want een dag niet over auto’s gepraat, is een dag niet geleefd.

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2023