402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten

Wat is shortlease? Betekenis en voordelen

31 augustus 2021

Wil je als zzp’er of mkb’er voor korte tijd een auto leasen? Of hebben medewerkers voor een bepaalde periode een bedrijfsauto nodig?

Dan is shortlease ideaal. In dit blog leggen we je precies uit hoe shortlease werkt, wat de voordelen van shortlease zijn en voor wie shortlease interessant is. 

Shortlease is een flexibele vorm van auto leasen, waarmee je voor een korte termijn, doorgaans tussen één maand en 24 maanden, een auto kunt leasen. 

Deze vorm van leasen vult de kloof tussen traditionele leasecontracten en autoverhuur. Shortlease biedt zowel de voordelen van huren als leasen.

Hoe werkt Shortlease?

Shortlease is in het leven geroepen om een antwoord te bieden op de groeiende behoefte aan flexibele mobiliteitsoplossingen.

Shortlease is geschikt voor startende ondernemers , ZZP’er of voor grote bedrijven met tijdelijke projecten. Shortlease biedt de mogelijkheid om zonder lange termijn verplichtingen over een auto te beschikken.

Hoewel het maandbedrag van een shortlease contract vaak iets hoger ligt dan bij een traditioneel leasecontract, worden deze kosten vaak gerechtvaardigd door de flexibiliteit en het gemak die je ervoor terugkrijgt. 

Bovendien zijn er geen verborgen kosten; onderhoud, verzekering en belasting zijn meestal inbegrepen.

Wat zijn de voordelen van shortlease?

  • Geen langdurige verplichtingen. Met shortlease ben je niet gebonden aan meerjarige contracten. Dit betekent dat je als ondernemer wendbaar blijft en gemakkelijk kunt inspelen op veranderende zakelijke omstandigheden.
  • Transparantie in kosten. Bij shortlease weet je precies wat je elke maand betaalt. Er zijn geen onverwachte kosten, wat helpt bij het budgetteren en plannen.
  • Breed scala aan voertuigen. Afhankelijk van de aanbieder, heb je toegang tot een breed scala aan voertuigen, van compacte stadsauto’s tot luxe sedans en SUV’s.

Voor wie is shortlease interessant?

Naast bedrijven die behoefte hebben aan tijdelijke mobiliteitsoplossingen, kunnen particulieren ook profiteren van shortlease. Denk bijvoorbeeld aan expats die voor een korte periode in Nederland verblijven, mensen die wachten op de levering van een nieuwe auto of die tijdelijk extra vervoer nodig hebben.

Is shortlease duurder dan andere leasevormen?

Voor shortlease betaal je een hoger maandbedrag dan voor een ‘standaard’ leasecontract. Deze meerprijs zit hem vooral in de ultieme flexibiliteit en super korte opzegtermijn. Bij een langer leasecontract heeft de leasemaatschappij meer zekerheid en continuïteit. Daarom betaal je in dat geval een lagere leaseprijs.

Shortlease met negatieve BKR-registratie

Wil je zakelijk leasen, maar heb je een (negatieve) BKR-registratie? Dat kan een shortleasetraject soms in de weg zitten. Niet bij LeaseParcours. Wij kijken verder dan de cijfers en denken graag met je mee. Al betekent dat niet dat we iedereen zomaar een leasecontract geven. We gaan wel altijd het gesprek aan, omdat we jouw ondernemersplannen graag zien slagen.

Persoonlijk advies

Je verwacht het misschien niet, maar de leaseadviseurs van LeaseParcours hebben enorm veel zin in het beantwoorden van jouw bericht of vraag. Want een dag niet over auto’s gepraat, is een dag niet geleefd.

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2024