402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten

Wat is shortlease? Betekenis en voordelen

31 augustus 2021

Wil je als zzp’er of mkb’er voor korte tijd een auto leasen? Of hebben medewerkers voor een bepaalde periode een bedrijfsauto nodig? Dan is shortlease ideaal. Je rijdt de leaseauto die je wilt voor een korte periode. Hoe dat precies in z’n werk gaat? Dat lees je hier.

Wij vertellen je wat shortlease is, wat de voordelen zijn en hoe het verschilt van andere leasevormen. Zo kun jij bepalen of het iets is voor jou en je onderneming!

Zakelijk leasen en shortlease

Eerst een korte opfrisser: met zakelijk leasen rijd je als ondernemer in een fijne auto, zonder dat je in één keer een grote uitgave moet doen. Je betaalt een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij – LeaseParcours dus – en levert de auto, afhankelijk van de leasevorm, weer bij ons in. Zo’n leaseovereenkomst duurt meestal tussen de twee en vijf jaar. Hier lees je meer over restwaarde.

Het principe van shortlease is simpel: het is een leaseovereenkomst voor een veel kortere periode. Het kan soms al vanaf één maand. Dit kan handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe medewerker in dienst neemt met een proeftijd. Op die manier hoef je niet direct een langetermijnverplichting aan te gaan.

3 voordelen van shortlease

1. Maximale flexibiliteit

Je kunt niet in de toekomst kijken, hoe graag je dat als ondernemer soms ook zou willen. Misschien neem je binnenkort tijdelijk een nieuwe medewerker aan. Of werk je met seizoensgebonden of tijdelijke projecten. In zo’n geval is zakelijke shortlease perfect: het geeft je maximale flexibiliteit. Verandert er iets in jouw business? Dan zit je niet vast aan een langdurig leasecontract.

2. Makkelijker overstappen op andere auto’s

Rijd je graag in het nieuwste van het nieuwste? Of vind je het gewoon prettig om regelmatig te veranderen van auto? Met shortlease stap je makkelijk over op een andere auto, nieuw of occasion. Kun je niet meer wachten?

3. Direct de weg op

Vandaag een shortleasecontract getekend? Grote kans dat je vandaag of morgen al wegrijdt in je leaseauto. Bij ons zit je niet met lange wachttijden. Die snelheid geldt trouwens voor alles wat we doen.

Om welke leasevorm het ook gaat, LeaseParcours staat voor vrijheid. Weten hoe flexibel we echt zijn? Of hoe snel we jou in je gedroomde leaseauto krijgen? Neem dan eens contact op met een van onze leaseadviseurs.

Bekijk de actuele leasevoorraad

Is shortlease duurder dan andere leasevormen?

Voor shortlease betaal je een hoger maandbedrag dan voor een ‘standaard’ leasecontract. Deze meerprijs zit hem vooral in de ultieme flexibiliteit en super korte opzegtermijn. Bij een langer leasecontract heeft de leasemaatschappij meer zekerheid en continuïteit. Daarom betaal je in dat geval een lagere leaseprijs.

Shortlease met negatieve BKR-registratie

Wil je zakelijk leasen, maar heb je een (negatieve) BKR-registratie? Dat kan een shortleasetraject soms in de weg zitten. Niet bij LeaseParcours. Wij kijken verder dan de cijfers en denken graag met je mee. Al betekent dat niet dat we iedereen zomaar een leasecontract geven. We gaan wel altijd het gesprek aan, omdat we jouw ondernemersplannen graag zien slagen.

Persoonlijk advies

Je verwacht het misschien niet, maar de leaseadviseurs van LeaseParcours hebben enorm veel zin in het beantwoorden van jouw bericht of vraag. Want een dag niet over auto’s gepraat, is een dag niet geleefd.

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2023