402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten
Opel Vivaro bestelbus afmetingen

De perfecte bedrijfswagen voor stukadoors

De perfecte bedrijfswagen voor stukadoors

Heb je een bestelbus nodig voor je stukadoorsbedrijf? Dan zoek je een stevige bus die tegen een stootje kan. Je hebt als stukadoor dagelijks zwaar materiaal bij je, zoals voldoende stucmiddel, je favoriete mortelmixer en je eigen ladders. Maar ook al je emmers, spanen, troffels en spackmessen moeten mee naar elke klus. Het is belangrijk dat je bedrijfswagen hier voldoende ruimte voor heeft.

Ook het formaat van de bus is belangrijk voor je keuze. Werk je voornamelijk in drukke steden of zit je klantenkring vooral in dorpen? In steden is wendbaarheid belangrijk. In dorpen hoef je daar minder rekening mee te houden. Je rijdt dan waarschijnlijk langere afstanden, waardoor rijcomfort juist een belangrijke factor is.

volkswagen caddy

Overzicht van de 5 beste bestelbussen voor stukadoors 

We hebben voor je uitgezocht welke bestelbussen het meest geschikt zijn voor stukadoors. Je vindt ze in het overzicht hieronder. 

  • Volkswagen Caddy
  • Opel Vivaro
  • Peugeot Expert
  • Renault Master
  • Fiat Ducato

 Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy is een compacte bedrijfswagen die erg geschikt is als wendbaarheid voorop staat. De afmetingen van de Caddy lijken klein, maar toch heb je een laadruimte van rond de 3 m3 (L1/H1) of 4 m3 (L2/H1). Ideaal als je voornamelijk klussen doet waarbij het grote materiaal al aanwezig is en je alleen kleiner gereedschap meeneemt. 

Daarnaast staat veiligheid voorop bij deze auto. Je kunt bijvoorbeeld de bestuurderscabine afzonderlijk afsluiten. Dus tijdens het uitladen van je gereedschap heb je geen zorgen om je kostbare spullen of administratie in de dashboardkastjes. Handig als je vaak in drukke straten bent!

Opel Vivaro 

De betrouwbare en veelzijdige Opel Vivaro is erg populair onder stukadoors. Deze klassieker kent vier generaties. Het gemiddelde laadvolume ligt rond de 6 m3. Meer informatie over de afmetingen van de verschillende generaties vind je op onze site. 

Het rijcomfort en de beschikbare laadruimte maken dit een geschikte keuze voor stukadoors die veel onderweg zijn. Dankzij de ergonomisch gevormde zitplaatsen zit je altijd comfortabel achter het stuur. En heb je dan toch een keer die extra lange ladder nodig? Dan klap je de passagiersbank omhoog voor extra laadruimte. 

Peugeot Expert

De Peugeot Expert is een middelgrote bestelbus die ruimer is dan die lijkt. Zo heeft de kleinste variant (L1/H1) een laadruim-lengte van 216 cm en de grootste variant (L3/H1) een laadruim-lengte van 286 cm. Dat biedt voldoende ruimte voor stellingen waarin je al je spackmessen, spanen en troffels geordend opruimt na een klus. 

De Expert is wendbaar genoeg voor drukke steden, maar ook voor langere afstanden is dit de ideale bus. Zo zijn er meerdere rij-assistentiesystemen aanwezig die je nog veiliger van A naar B brengen. Bijvoorbeeld met een automatisch noodremsysteem en een camera die verkeersborden afleest. De cruise control past zich hier automatisch op aan. Zo zit je wel heel relaxed achter het stuur. 

Renault Master 

De Renault Master is een ruime bus die ideaal is voor stukadoors met veel en zwaar materiaal. Omdat de Master in acht verschillende formaten beschikbaar is, zit jouw ideale uitvoering er gegarandeerd tussen. De laadvolumes lopen uiteen van 7,8 m3 (L1/H1) tot 15,8 m3 (L4/H3). Zo neem je ook gemakkelijk je kamersteiger mee. 

Met de lage tildrempel zorgt de Master er bovendien voor dat het in- en uitladen zo soepel mogelijk gaat. Ook aan het einde van de dag hoef je nauwelijks moeite te doen om die steiger weer mee te nemen. Ideaal, want als stukadoor vragen je werkzaamheden al genoeg van je lichaam. 

Fiat Ducato

De Fiat Ducato is een echte krachtpatser. Net als de Renault Master heb je de keuze uit acht verschillende formaten. De kleinste (L1/H1) is 496 cm lang en 2252 cm hoog. De grootste (L4/H3) is 636 cm lang en 276 cm hoog. Stellingen voor los gereedschap en een aparte hoek voor de kamersteiger – het kan allemaal.

De Ducato voldoet bovendien aan hoge veiligheidsnormen. Zo zit er een elektronische kantelbeveiliging ingebouwd die je auto automatisch stabiliseert bij plotselinge uitwijkmanoeuvres. En heeft het weer eens een hele week geregend? Dankzij het tractiecontrolesysteem is geen wegdek te nat voor jouw zwaar beladen bus. 

Waarom leasen als stukadoor?

Het voordeel van leasen ten opzichte van kopen? Als je een bedrijfswagen koopt, moet je de aankoopsom in één keer voldoen. Dat kan een behoorlijke impact hebben op je liquiditeit. Daarom is leasen vaak een interessante optie voor ondernemers. Je betaalt de bedrijfswagen dan in termijnen af. 

Bij leaseparcours regelen we ook het onderhoud voor je. Zo houd je zoveel mogelijk tijd en geld over voor je stucwerkzaamheden. 

Verschillende leasevormen

De twee beste leasevormen voor stukadoors zijn financial lease en full operational lease. 

Bij financial lease zijn de vaste maandkosten laag, maar betaal je zelf alle bijkomende kosten. Denk hierbij aan de verzekering, wegenbelasting, onderhoud en brandstof. Een groot voordeel is dat de auto na de leasetermijn volledig jouw economisch en juridisch eigendom is. 

Bij full operational lease zijn de vaste maandkosten hoger. Daar staat tegenover dat je daarbuiten nooit extra kosten maakt voor je auto. Over verzekeringen, belastingen, en reparatiekosten hoef je dus niet meer na te denken – dat regelen wij allemaal. Na de afgesproken termijn lever je de auto weer in. Dit is ideaal als je vaak van auto wisselt. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.   

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2024