402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten

Brandstoffen vergelijken: benzine, diesel, LPG, hybride of elektrisch leasen?

13 januari 2022

Als je in een zakelijke lease-auto wilt rijden, kun je kiezen tussen behoorlijk wat soorten wagens én brandstoffen. Ga je voor diesel of benzine? Of wordt het toch elektrisch? In dit blog lopen we langs de verschillende brandstoffen. Zo kom jij erachter welke brandstof en welk type leasewagen voor jou het voordeligst is.

Welke brandstoffen zijn er te vinden bij LeaseParcours? Bij ons lease je wagens in vijf brandstoftypes: benzine, diesel, elektrisch, hybride en lpg. Welke brandstof het beste bij jouw situatie past, hangt van een aantal zaken af. Denk aan je jaarlijkse aantal kilometers, je budget, gemak en hoeveel je geeft om het milieu. Hieronder zetten we de voor- en nadelen per brandstof op een rij.

Benzine

De autobrandstof waar het ooit allemaal mee begon. Benzine is wereldwijd de meestvoorkomende autobrandstof, terwijl het per liter de duurste brandstof is. Hoe dat kan? Auto’s op benzine zijn relatief goedkoop in aanschaf en de wegenbelasting is lager. Daartegenover staat dat het verbruik én de CO2-uitstoot hoger zijn dan bij diesel.

Diesel

Diesel stond jarenlang bekend als de ideale brandstof voor wie jaarlijks veel kilometers maakte. En ergens klopt dat ook: diesel is goedkoper en zuiniger dan benzine. Toch kennen dieselauto’s ook nadelen ten opzichte van benzine. Voor auto’s die rijden op diesel betaal je namelijk meer wegenbelasting.

Elektriciteit

Elektrische leaseauto’s zijn behoorlijk booming. Het meestgehoorde argument om elektrisch te rijden, is dat er geen schadelijke uitlaatgassen uit je leaseauto komen. Elektrische auto’s zijn onderaan de streep beter voor het milieu dan benzine- of dieselauto’s, ondanks de batterijproductie. Ook is laden goedkoper dan tanken.

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de maandprijs voor zakelijke elektrische leaseauto’s vaak hoger ligt dan bij andere brandstoffen. En rijd je voor je werk vaak naar het buitenland? Met elektrische voertuigen ben je afhankelijk van de dichtheid van het laadnetwerk in het land waar je rijdt.

Tip: dit zijn de 5 beste elektrische bestelwagens

Hybride

Op zoek naar een auto die op benzine en elektriciteit rijdt? Maak kennis met hybride auto’s. Dit type leaseauto heeft twee motoren en kan volledig op beide rijden. Het grootste voordeel is het relatief lage brandstofverbruik. En omdat je kunt laden én tanken, hoef je je nooit zorgen te maken over de actieradius van hybride auto’s – je kunt gaan en staan waar je wilt. Een kleine kanttekening: op de snelweg is een hybride lease-auto niet veel zuiniger dan fossiele brandstoffen.

LPG

LPG is een alternatieve brandstof. Het staat voor liquid petroleum gas en is afkomstig uit aardgas. Het is een goedkope brandstof in vergelijking met diesel en benzine, al schommelen de prijzen sterk per pomp. Een milieutechnisch voordeel van LPG is dat het minder CO2 uitstoot dan benzine. Zoek je een LPG-leaseauto? Houd er dan rekening mee dat LPG niet bij alle pompen verkrijgbaar is. Bekijk hier waar de LPG-tankstations zijn in Nederland.

Persoonlijk advies nodig?

Kies je voor een leaseauto op diesel of benzine, of toch voor elektrisch. Ons team van lease-adviseurs staat je graag persoonlijk te woord! We bekijken je situatie en luisteren naar je wensen.

Persoonlijk advies

Je verwacht het misschien niet, maar de leaseadviseurs van LeaseParcours hebben enorm veel zin in het beantwoorden van jouw bericht of vraag. Want een dag niet over auto’s gepraat, is een dag niet geleefd.

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2023