402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten

De top 5 beste elektrische bestelwagens

23 januari 2023

ford e transit

Elektrische bedrijfswagens verschillen in principe niet heel veel van bussen op benzine of diesel. Er zijn wel merken die hun elektrische auto’s verder hebben geoptimaliseerd dan andere merken. Daarom zetten we voor je op een rijtje welke elektrische bedrijfswagens op dit moment de beste zijn.

De top 5 beste elektrische bedrijfswagens

  1. Ford E-Transit
  2. Renault Kangoo E-tech
  3. Opel Vivaro-E
  4. Citroën Ë-Berlingo
  5. Mercedes-Benz eVito

1 – Ford E-Transit

De Ford E-Transit is een grote bestelbus. Juist wanneer je veel ruimte nodig hebt om al je materiaal te kunnen vervoeren, is het extra fijn als je grote wagen zo zuinig mogelijk rijdt. De Ford E-Transit heeft een elektrisch gebruik van 317 km. 

De accu van deze elektrische bedrijfswagen kan snelladen, net als veel smartphones. Je auto laadt hierbij in 34 minuten van 15% naar 80%. Check hier onze voorraad van de Ford E-Transit.

2 – Renault Kangoo E-tech

De Kangoo E-tech is de beste keuze wanneer je een kleiner formaat bestelwagen nodig hebt. Dit is namelijk een compacte bedrijfswagen en heeft een laadvolume tot 3,9 m3. Ten opzichte van de grotere E-Transit levert de Kangoo E-Tech niet veel in qua actieradius – je rijdt er namelijk wel 300 km mee in één oplaadbeurt. 

Ook deze Renault bestelbus laadt in rap tempo op: na 27 minuten laden kun je alweer 170 km rijden. Zo kom je zorgeloos aan bij je volgende klant, en misschien ook nog wel bij de twee klanten daarna. Bekijk hier onze voorraad van de Renault Kangoo E-tech.

3 – Opel Vivaro-E

De Vivaro-E is een comfortabele elektrische bestelbus in het middensegment. Je kunt kiezen uit drie verschillende lengtes, waardoor het juiste formaat er al snel tussen zit. Ook het batterijtype kun je zelf kiezen: 50 kWh of 75 kWh. Met de kleine variant rijd je tot 230 km, en met de grotere variant tot wel 330 km. Geen klant woont te ver weg voor jou! 

Je levert gelukkig geen ruimte in door voor een auto met grote batterij te kiezen in plaats van een tank. De batterij is namelijk weggewerkt in de bodem van de auto. Dit zorgt ook voor meer stabiliteit op de weg. Hier vind je onze voorraad van de Opel Vivaro-E.

Tip: Ontdek de top 10 elektrische leaseauto’s voor comfort, duurzaamheid en prestaties. Uiteenlopend van sportieve Kia EV6 tot de ideale stadsauto Smart ForTwo EQ.

4 – Citroën Ë-Berlingo

De Citroën Ë-Berlingo is een wendbare bedrijfsauto met een robuuste uitstraling. Ondanks het compacte formaat kun je voorwerpen van 3 meter probleemloos meenemen wanneer je de bijrijdersstoel naar beneden klapt. 

Het grootste voordeel van de elektrische variant? Je weet zeker dat je in 2025 ook nog bij al je klanten in een drukke stad voor mag rijden. Grote steden in Nederland worden dan namelijk uitstootvrij, wat betekent dat je met een benzine- of dieselauto misschien het centrum niet meer binnenkomt. 

5 – Mercedes-Benz eVito

De Mercedes-Benz eVito bestelwagen heeft de luxe uitstraling die je van Mercedes-Benz gewend bent. Het rijcomfort zit ook wel goed bij deze auto. Dat scheelt, want je rijdt tot wel 286 km op één oplaadbeurt. Met de laadruimte van 6 m3 of 6,6 m3 neem je ook met gemak al je materiaal mee. 

Ook deze auto heeft een snellaadoptie waarbij je in 35 minuten tot 80% kunt opladen. En met een gewone laadsnelheid is in 6,5 uur je accu weer helemaal vol. Zo kun je ’s nachts tegen lagere stroomtarieven opladen en rijd je ’s ochtends met een volle accu weg.

Elektrische bestelwagen leasen bij LPFS

Bij LPFS vinden we een groenere wereld erg belangrijk. Daarom denken we graag met je mee over verschillende opties om een elektrische bedrijfswagen te kunnen rijden. Een van die opties is zakelijk leasen: tegen een vast maandelijks bedrag lease je bij ons de elektrische bestelbus van je dromen. 

Ben je hier net zo enthousiast over als wij zijn? Neem dan snel contact met ons op of bekijk alvast onze huidige leasevoorraad in elektrische bestelbussen

Persoonlijk advies

Je verwacht het misschien niet, maar de leaseadviseurs van LeaseParcours hebben enorm veel zin in het beantwoorden van jouw bericht of vraag. Want een dag niet over auto’s gepraat, is een dag niet geleefd.

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2024