402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten
Mercedes Vito bedrijfswagen

Afmetingen van de Mercedes-Benz Vito

Mercedes-Benz Vito: een ruime en luxe bestelbus

De Mercedes Vito is verkrijgbaar in verschillende carrosserievarianten, onder andere als bestelwagen, personenauto en minibus. De Vito bestelbus is geschikt voor vakmensen in de bouw of ondernemers in de koeriersbranche. Als personenauto of minibus is de Vito uitermate geschikt voor taxidiensten of personenvervoer. 

In dit blog vind je alle informatie over de Mercedes Vito bestelbus: mogelijkheden en afmetingen, het laadvermogen en technische specificaties. In ons blog over de afmetingen van bestelwagens leggen we je alles uit over afmetingen. Onderstaande afmetingen zijn bij benadering en kunnen per model of bouwjaar afwijken.

 

afmetingen bestelbus uitgelegd

Voorbeeld van de afmetingen van een Mercedes-Benz Vito

De afmetingen van bestelbusjes worden weergegeven in algemene codes: twee keer een letter met een cijfer. De ‘L’ staat voor lengte en de ‘H’ voor hoogte. De kleinste variant van de Vito wordt aangeduid als ‘L1H1.’ Met elke verlenging of verhoging worden deze getallen hoger.

De Vito L1H1 is dus even hoog als de L3H1, maar wel twee slagen korter. En een L3H1 bestelbus is even lang als de L3H3, maar wel twee slagen lager.

Mercedes-Benz Vito bestelbus: dit zijn de mogelijkheden

  • Enkele cabine: maximale laadruimte. Een enkele cabine heeft één rij voor inzittenden. Meestal is er plek voor drie personen: de bestuurder en twee bijrijders. 
  • Dubbele cabine: meer personen. Een dubbele cabine heeft ook een achterbank, daardoor blijft er minder laadruimte over. 

De afmetingen van de Mercedes-Benz Vito enkelen cabine staan hieronder op een rij.

L1/H1 L2/H1 L3/H1
Lengte auto 490 cm 514 cm 537 cm
Lengte laadruimte 259 cm 283 cm 306 cm
Hoogte auto 191 cm 191 cm 191 cm
Hoogte laadruimte 139 cm 139 cm 139 cm
Laadvolume 5,5 m3 6,0 m3 6,6 m3

Waarom is de Mercedes Vito een goede keus?

Mercedes-Benz is een betrouwbare fabrikant. Het Duitse merk staat bekend om zijn kwaliteit en hoogwaardige afwerking van het interieur. De bestelbus biedt dus zitcomfort, voldoende laadruimte en de betrouwbaarheid. Een perfecte combinatie als je het ons vraagt! 

Ook interessant: afmetingen van Mercedes Sprinter en afmetingen van Mercedes Citan

Bovendien is de Mercedes Vito verkrijgbaar met diesel- of benzinemotor en kun je kiezen voor handmatige of automatische transmissie. De Vito is voorzien van verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals een stabiliteitssysteem en een hill hold-functie voor het gemakkelijker oprijden op hellingen.

Mercedes-Benz Vito leasen bij LPFS

De aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen is een flinke investering. Je kunt daarom ook kiezen voor zakelijk leasen. Meer weten over de leasemogelijkheden van de Mercedes Vito? Neem contact op met een van onze leaseadviseurs. Of bekijk onze Mercedes Vito leasevoorraad.

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2024