402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten
afmetingen laadruimte citan mercedes

Afmetingen van de Mercedes-Benz Citan

Mercedes-Benz Citan: een compacte en wendbare bestelbus

De Mercedes-Benz Citan is het kleine broertje van de Mercedes-Benz Sprinter en de Mercedes-Benz Vito. Ben je met je bedrijf actief in grote steden en zoek je daarom een compacte bestelwagen? Dan is de Mercedes-Benz Citan misschien wel de perfecte bedrijfswagen voor jou. Wij vertellen je alles over de afmetingen van de Citan.

De compacte Citan heeft een laadruimte van ongeveer 1,75 meter, ideaal voor leveringen in de stad.

afmetingen bestelbus uitgelegd

Voorbeeld van de afmetingen van een Mercedes-Benz Citan

De afmetingen van bestelbusjes worden weergegeven in algemene codes: twee keer een letter met een cijfer. De ‘L’ staat voor lengte en de ‘H’ voor hoogte. De kleinste variant van de Citan wordt aangeduid als ‘L1H1.’ Met elke verlenging of verhoging worden deze getallen hoger.

De Citan L1H1 is dus even hoog als de L3H1, maar wel twee slagen korter. En een L2H1 bestelbus is even lang als de L2H3, maar wel twee slagen lager.

Uitvoeringen en afmetingen van de Mercedes Citan

De Citan is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: als tourer en als gesloten bestelwagen. In ons blog over de afmetingen van bestelwagens leggen we je alles uit over afmetingen. 

De tourer is ideaal als je bijvoorbeeld de ene dag personen vervoert en de andere dag goederen. De bestelwagen is handig als je dagelijks goederen van A naar B moet brengen in een drukke stad, waar misschien niet altijd even veel ruimte is om te laden en lossen. Onderstaande afmetingen zijn bij benadering en kunnen per model of bouwjaar afwijken.

Afmeting van de laadruimte van de Mercedes Citan

De compacte Citan heeft een laadruimte van ongeveer 1,75 meter, ideaal voor leveringen in de stad. Maar let op: de afmeting van de laadruimte varieert afhankelijk van de exacte configuratie van de bestelwagen.

L1/H1 L2/H1 L3/H1
Lengte auto 393 cm 432 cm 470 cm
Lengte laadruimte 136 cm 175 cm 213 cm
Hoogte auto 181 cm 181 cm 183 cm
Hoogte laadruimte 125 cm 125 cm 125 cm
Laadvolume 2,4 m3 3,1 m3 3,8 m3

Waarom de Mercedes-Benz Citan?

Dankzij het compacte exterieur en het relatief ruime interieur, is de Citan de ideale stads-bedrijfswagen. Is die echt zo ruim vanbinnen dan? Jazeker! De gesloten bestelwagen is zo breed dat je twee europallets tussen de wielkasten kunt doorladen. Het maakt niet uit of je pakketjes of eten bezorgt – met een draaicirkel van 10,9 meter is geen bocht te kort voor de Citan. 

  • De Mercedes-Benz Citan is de kleinste bestelbus in het Mercedes-Benz-assortiment, ontworpen voor gebruik in grote steden vanwege zijn compactheid en wendbaarheid. De Citan is beschikbaar in twee verschillende versies: de Tourer voor flexibel gebruik tussen personen- en goederenvervoer, en de gesloten bestelwagen voor dagelijkse goederenlevering in drukke stedelijke gebieden.
  • Ondanks zijn compacte exterieur biedt de Citan een verrassend ruim interieur. De gesloten bestelwagenvariant is breed genoeg om twee europallets tussen de wielkasten te kunnen vervoeren. Met een draaicirkel van slechts 10,9 meter is de Citan geschikt voor leveringen in stadscentra met korte bochten en smalle straten.
  • LeaseParcours biedt leasing aan voor de Mercedes-Benz Citan, een ideale oplossing voor startende ondernemers die een bedrijfswagen nodig hebben, maar geconfronteerd worden met de hoge aanschafkosten. De lease omvat niet alleen het gebruik van de bedrijfswagen, maar ook de onderhoudskosten. LeaseParcours biedt persoonlijk advies voor geïnteresseerden in de leasingopties.

Mercedes-Benz Citan leasen bij LPFS

Voor startende ondernemers is de aanschaf van een bedrijfswagen een flinke uitgave, terwijl het voor de groei van je bedrijf wel een noodzakelijke aankoop is. Daarom is leasen de ideale oplossing. Je betaalt een maandelijks bedrag waarvoor je niet alleen een uitstekende bedrijfswagen rijdt, maar waar ook de onderhoudskosten bij in zitten. Bekijk hier onze Mercedes-Benz Citan leasevoorraad.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bij LPFS.nl geven we je graag persoonlijk advies.

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2024