402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten

De top 5 beste compacte bestelbussen

23 januari 2023

beste bestelbus

Compacte bedrijfswagens zijn de kleinste bedrijfswagens die merken te bieden hebben. Een voordeel van deze bestelauto’s is dat ze over het algemeen erg wendbaar zijn. Dit maakt ze geschikt voor ondernemers die actief zijn in drukke steden. 

Compacte bestelwagens zijn een prima uitkomst voor ondernemers die niet zoveel materiaal hoeven te vervoeren, maar die niet genoeg hebben aan een kofferbak. We zetten onze top 5 in dit blog voor je op een rij. 

De top 5 compacte bestelbussen

  1. Peugeot Partner
  2. Volkswagen Caddy
  3. Fiat Dobló
  4. Mercedes-Benz Citan
  5. Renault Express

1 – Peugeot Partner

De Peugeot Partner heeft twee verschillende lengtematen. De L1H1 is 440 cm lang en 179 cm hoog, met een laadvolume van 3,3 m3. De L2H1 is 475 cm lang en 179 cm hoog, met een laadvolume van 3,9 m3.  

Aan de buitenkant ziet deze auto er erg stijlvol uit. Daarom is dit een uitstekende keus voor ondernemers met een brede klantenkring die graag representatief voor de dag willen komen. Daarom raden we bloemisten, cateraars of technici aan om te kijken of de Partner wat voor ze is. Meer informatie vind je in ons blog over de Peugeot Partner.  

2 – Volkswagen Caddy

De Caddy heeft ook twee verschillende lengtematen waaruit je kunt kiezen. Er zit hierbij verschil in de generatie voor 2020 en de generatie na 2020. De afmetingen van beide generaties vind je in ons blog over de Volkswagen Caddy

Wat de Caddy een goede bedrijfswagen maakt, is de afzonderlijk afsluitbare bestuurderscabine. Dit is ideaal wanneer je goederen aan het uitladen bent in een druk gebied, bijvoorbeeld langs de stoep van een drukke winkelstraat. Dankzij dit veiligheidssysteem kun je zorgeloos laden en lossen. 

3 – Fiat Dobló

De Dobló is aan de buitenkant niet heel veel groter dan zijn compacte soortgenoten, maar is in verhouding vanbinnen wel een stuk ruimer. De grootste Dobló (L2H2) heeft een laadvolume van wel 5 m3, en met een totale langte van 475 cm is deze bus niet langer dan bijvoorbeeld de Peugeot Partner. 

De Fiat Dobló is een goede optie voor ondernemers die op zoek zijn naar een wendbare bedrijfswagen, maar twijfelen tussen een compact formaat of een middenformaat. Wanneer je veel lange materialen vervoert, kun je beter voor een grotere bus gaan. Voor goederen die vooral in volume groot zijn, is de Dobló wel ideaal. We vertellen je er alles over in ons blog over de Fiat Dobló.

4 – Mercedes-Benz Citan

De Citan komt in drie verschillende lengtes en twee verschillende uitvoeringen. De open bestelwagen is ideaal voor personenvervoer, waar de gesloten bestelwagen handig is voor bijvoorbeeld koeriers of cateraars. De lengtes variëren tussen 393 cm en 470 cm.

In de gesloten uitvoering passen wel twee europallets tussen de wielkasten, dus je laadt je wagen probleemloos vol met belangrijke spullen. Inparkeren bij klanten in smalle straatjes is ook geen punt, want de draaicirkel is maar 10,9 m. Meer weten over de afmetingen van de Mercedes Citan? Je vindt het in ons blog. 

5 – Renault Express

Renault heeft twee compacte bedrijfswagens: de Kangoo en de Express. De Kangoo is de grotere variant, daarom is de Express beter als je écht voor compact wilt gaan. Het is bovendien de iets goedkopere auto van de twee. 

De Express is uitgerust met handige rij-assistentiesystemen. De Rear View Assist helpt je bijvoorbeeld bij het bekijken van de omgeving achter je auto, en dankzij de Blind Spot Assist zie je die ene fietser ruim op tijd. Benieuwd naar wat de Renault Express nog meer te bieden heeft en wat de precieze afmetingen zijn? Je leest het in ons blog. 

Compacte bedrijfswagen leasen bij LPFS

Zit jouw droomauto tussen deze top 5, en kun je niet wachten om er zelf in te rijden? Maak je geen zorgen om de aanschafkosten en kies voor zakelijk leasen. Je betaalt een vast maandelijks bedrag zodat je niet in één keer veel geld kwijt bent. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, of neem een kijkje in onze leasevoorraad

Persoonlijk advies

Je verwacht het misschien niet, maar de leaseadviseurs van LeaseParcours hebben enorm veel zin in het beantwoorden van jouw bericht of vraag. Want een dag niet over auto’s gepraat, is een dag niet geleefd.

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2024