402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten
ranault kangoo afmetingen

Laadruimte en afmetingen van de Renault Kangoo

Renault Kangoo: compact en multifunctioneel

De Renault Kangoo is als compacte bestelbus ideaal voor ondernemers die net dat beetje extra ruimte nodig hebben, maar geen enorme bedrijfswagen willen rijden. Rijd je veel in smalle straatjes en binnensteden? Of vervoer je geen superlange materialen? Houd je simpelweg niet van grote bussen? Dan is de Renault Kangoo ideaal voor jou! We zetten de afmetingen en andere info voor je op een rij.

Voorbeeld van de afmetingen van een Renault Kangoo

De afmetingen van bestelbusjes worden weergegeven in algemene codes: twee keer een letter met een cijfer. De ‘L’ staat voor lengte en de ‘H’ voor hoogte. De kleinste variant van de Kangoo wordt aangeduid als ‘L1H1.’ Met elke verlenging of verhoging worden deze getallen hoger.

Een L1H1 bestelbus is dus even lang als de L1H2, maar wel een slagje lager. En de Kangoo L1H1 is even hoog als de L2H1, maar wel een slag korter.

Uitvoeringen en afmetingen van de Renault Kangoo

De Renault Kangoo is een compact alternatief voor grote bestelbussen. Deze bus is dan ook alleen verkrijgbaar in L1H1. Voor 2021 produceerde Renault ook een Kangoo Maxi-versie, met L2H1-afmeting. In ons blog over de afmetingen van bestelwagens leggen we je alles uit over hoe het precies zit met die afkortingen. 

Vanwege de bescheiden afmetingen is de Renault Kangoo perfect voor als je veel in steden en smalle straatjes rijdt. Een grote bus kan dan onhandig zijn: die heeft veel ruimte nodig om te manoeuvreren. De Kangoo past met een beetje geluk precies op die laatste parkeerplek. Onderstaande afmetingen zijn bij benadering en kunnen per model of bouwjaar afwijken.

Ook interessant: afmetingen van de Renault Express, de Renault Master en de Renault Trafic.

L1/H1 <2021 L2/H1 <2021 L1/H1 >2021
Lengte auto 432 cm 471 cm 449 cm
Lengte laadruimte 175 cm 214 cm 181 cm
Hoogte auto 182 cm 184 cm 186 cm
Hoogte laadruimte 126 cm 126 cm 125 cm
Laadvolume 3 m3 4 m3 3,3 m3

Waarom de Renault Kangoo?

De Renault Kangoo is perfect voor de ondernemer die het liefste in een compacte bestelbus rijdt. Daardoor is deze wagen ideaal voor pakketbezorgers, (rolstoel)taxichauffeurs of schoonmakers. De Kangoo is compact, wendbaar en toch van alle gemakken voorzien. 

Als je kiest voor de Kangoo, kies je voor comfort. De Kangoo ziet er strak uit en is uitgerust met allerlei technische snufjes. Zit je lang op de weg? Met de rijhulpsystemen is rijden comfortabeler dan ooit. En je kunt kiezen voor diesel, benzine én elektrische uitvoeringen. Zo is er altijd een Kangoo die bij jouw voorkeur past.   

Renault Kangoo leasen bij LPFS

Denk je nu: die Renault Kangoo is de perfecte bedrijfsauto voor mijn business? Dat begrijpen we wel. We begrijpen ook dat een bedrijfsauto een aardige investering is. Een handig alternatief: zakelijk leasen. Dan betaal je iedere maand een vast bedrag, in plaats van dat je in een keer moet betalen. En lease je bij LPFS, dan regelen we zelfs het onderhoud voor je. Jij werkt hard voor je bedrijf, dan werken wij hard voor je auto. 

Meer weten? Je kunt ons altijd even bellen of mailen. Als je liever direct onze Renault Kangoo leasevoorraad, bekijkt, kan dat natuurlijk ook!  

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2024