402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten

3 voordelen van een elektrische auto

6 juli 2021

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar wat het beste is voor je bedrijf. Daarom is de kans groot dat je ook al eens hebt nagedacht over het rijden van een elektrische auto. Dat is niet alleen voordelig, je laat ook direct zien dat je kiest voor toekomstproof oplossingen. Benieuwd naar de 3 grootste voordelen van een elektrische auto? Onze experts hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Ben je een snelle beslisser en wil je direct meer weten over zakelijk rijden in een elektrische auto? Dan ben je bij onze Marco aan het goede adres. Hij weet precies welke elektrische wagen bij jouw situatie past.

Ik neem contact op met Marco

Voordeel 1: Elektrisch is beter voor het milieu

Dit is misschien een inkoppertje, maar we noemen ’m toch. Elektrisch rijden is stukken beter voor het milieu dan diesel, benzine of LPG. Ook (plug-in) hybrides zijn al veel beter voor het milieu. 

Elektrische wagens rijden op accu’s en stoten minder CO₂ uit dan auto’s op fossiele brandstoffen. Ook de fijnstofuitstoot is lager. Dat is beter voor het milieu en voor mensen die in drukke gebieden wonen waar veel wordt gereden. Wil je écht groen rijden? Dan laad je je elektrische auto op met groene stroom uit windmolens of stroom die je hebt opgewekt met je eigen zonnepanelen. Veel groener dan dat wordt het niet, tenzij je gaat fietsen.

Voordeel 2: De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op

Elektrische auto’s zijn nog lang niet uitontwikkeld. Er zijn steeds meer autofabrikanten die meedoen aan deze milieuvriendelijke trend. Bijna ieder merk heeft een elektrische auto. Je hebt dus veel meer keuze dan een paar jaar geleden.  

Ook handig: de actieradius van de nieuwste elektrische wagens is intussen bijna te vergelijken met die van auto’s op benzine of diesel. De meeste mensen hoeven de auto alleen thuis aan de laadpaal op te laden. Zo heb je iedere ochtend een volle accu. En dat is toch een stuk minder gedoe dan iedere 500 kilometer weer tanken. 

Tip: bekijk onze top 5 elektrische bestelwagens

Het kan zijn dat je onderweg toch stroom nodig hebt. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat, of op en neer moet van Groningen naar Maastricht. Ook dat is geen probleem meer: doordat steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden, groeit het aantal oplaadpunten langs de snelweg in heel Europa. Dit zijn snelladers, waarmee je na een kopje koffie direct weer door kunt rijden. Door onderweg je auto op te laden, kun je lange afstanden afleggen.

Voordeel 3: Fiscale voordelen

Een elektrische auto is in de aanschaf vaak duurder dan een auto die rijdt op fossiele brandstoffen. Daar staat wel wat tegenover: wat betreft onderhoud en verbruik is elektrisch rijden weer goedkoper. Zo hebben de onderdelen van een volledig elektrische auto minder onderhoud nodig. 

Als zakelijke rijder betaal je met een elektrische auto een lagere bijtelling. Daarnaast betaal je in ieder geval tot 2025 geen wegenbelasting. De overheid stimuleert elektrische voertuigen met subsidies die de aanschaf aantrekkelijker maken.

Elektrische auto leasen? Bekijk ons aanbod

Als ondernemer is het namelijk aantrekkelijk om elektrisch te leasen. Als je least, betaal je een vast maandbedrag en hoef je niet in één keer een grote investering te doen. Je rijdt in de auto die je wilt, zonder dat het ten koste gaat van je financiële positie. En na je leaseperiode kun je weer kiezen uit een nieuwe generatie elektrische auto’s! 

Bij LeaseParcours kies je de auto die het beste bij jou en je situatie past. We hebben een mooi wagenpark voor je klaarstaan: 100% elektrische en hybride auto’s, nieuwe auto’s en occasions. En kies je voor financial lease of operational lease? Ons toegewijde team helpt je kiezen, zodat jij straks met een glimlach van 1000 watt rondrijdt.

 

Persoonlijk advies

Je verwacht het misschien niet, maar de leaseadviseurs van LeaseParcours hebben enorm veel zin in het beantwoorden van jouw bericht of vraag. Want een dag niet over auto’s gepraat, is een dag niet geleefd.

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2023