402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten

Alles over goedkope financial lease

6 juli 2021

Voor veel ondernemers het ideale scenario: rijden in een mooie leaseauto, en dan het liefst voor zo weinig mogelijk geld. Wij snappen wel waarom. Zo houd je het meeste geld over om verder te groeien met je bedrijf. Financial lease is de goedkoopste leasevorm die er is. Maar wat is het ook alweer? En hoe lease je binnen financial lease zo goedkoop mogelijk? We zetten een paar handige tips op een rij.

Nog even kort: wat is financial lease?

Financial lease houdt in dat de leasemaatschappij – in dit geval LeaseParcours – de auto in eerste instantie financiert. Vervolgens betaalt de ondernemer – jij dus – de auto in maandelijkse termijnen af. Bij financial lease ben jij aan het eind van het leasecontract eigenaar van de auto. 

Andere voordelen van financial lease zijn dat je:

  • Ook met kleine reserves een auto leaset.
  • Van fiscale voordelen profiteert vanaf dag één.
  • Geen kilometerbeperking hebt.

Tips om zo goedkoop mogelijk te leasen

Oké, financial lease is dus de goedkoopste manier om als ondernemer een auto te leasen. Maar hoe bespaar je binnen die leasevorm nóg meer geld? We hebben een paar handige tips voor je.

Tip 1: Lease een tweedehands auto (occasion)

Deze tip zet de meeste zoden aan de dijk: lease een occasion. Onze tweedehands auto’s verkeren in perfecte staat. Gebruikte leaseauto’s zijn goedkoper omdat ze hun grootste afschrijving al hebben gehad. Dit zie je terug in het goedkope financial lease maandbedrag: dat is stukken lager dan bij nieuwe auto’s.

Tip 2: Kies een goedkope auto

Lease je liever een nieuwe auto? Ook dan is er heel veel mogelijk. Denk goed na over het budget dat je te besteden hebt en welke auto daarbij past. Wij adviseren je hier graag over. Het spreekt voor zich: het leasen van een Fiat 500 is goedkoper dan een Volvo XC40.

Tip 3: Verleng de looptijd

De looptijd van financial lease beïnvloedt je maandelijkse kosten. Spreid je het kredietbedrag over bijvoorbeeld 48 of 36 maanden? Hoe langer de looptijd, hoe lager het maandbedrag. 

Tip 4: Doe een aanbetaling

Afhankelijk van de situatie kun je bij LeaseParcours ook zonder aanbetaling leasen. Maar wil je echt de goedkoopste financial lease? Doe een hogere aanbetaling. Wanneer je meer aanbetaalt, betaal je namelijk minder per maand. In sommige gevallen verlagen we dan ook je rentetarief. Dubbele winst.

Tip 5: Verhoog de slottermijn

Aan het eind van je goedkope financial leasecontract betaal je de zogeheten slottermijn. Het is het laatste bedrag dat je afbetaalt. Dit werkt in principe net zo als de aanbetaling. Hoe hoger de slottermijn, hoe lager je per maand betaalt. Het moet natuurlijk wel uit kunnen. Voorkom je liever hogere eenmalige uitgaven, zoals de slottermijn? Betaal dan iets meer per maand. LeaseParcours is hierin behoorlijk flexibel. We bespreken de mogelijkheden graag met je. In dit blog lees je meer over restwaarde.

Of je nu de goedkoopste financial lease wilt of een leasevorm waarvoor je meer betaalt, wij ontzorgen je volledig. Hoe klinkt dat? Wil je de mogelijkheden eens bespreken met een van onze lease-adviseurs?

 

Persoonlijk advies

Je verwacht het misschien niet, maar de leaseadviseurs van LeaseParcours hebben enorm veel zin in het beantwoorden van jouw bericht of vraag. Want een dag niet over auto’s gepraat, is een dag niet geleefd.

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2023