402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten

De top 5 beste middelgrote bestelbussen

23 januari 2023

beste bestelwagen middenklasse

Een middelgrote bestelbus is groter dan een compacte bedrijfswagen, maar is het is niet de grootste bestelbus op de markt. De perfecte middenweg, dus. Het is daarom een goede keus voor ondernemers die ruimte nodig hebben maar tegelijkertijd ook wendbaar willen blijven. 

Schilders, glaszetters en schoonmakers kunnen goed uit de voeten met middelgrote bussen. Het formaat is ook handig voor koeriers of winkeliers. We zetten onze top 5 middelgrote bestelwagens voor je op een rij. 

De top 5 middelgrote bestelbussen

  1. Renault Trafic
  2. Citroën Jumpy 
  3. Volkswagen Transporter
  4. Toyota ProAce
  5. Mercedes Vito 

1 – Renault Trafic

De Trafic is een mooie middelgrote bestelwagen waarin je veel spullen kwijt kunt. Hij is zowel in lengte als in hoogte één keer verlengbaar. Het laadvolume ligt tussen de 5,2 m3 en de 8,6 m3. De kortste laadruimte is 253 cm lang, maar dankzij een handig doorschuifluik aan de bestuurderskant kun je materialen tot wel 4,15 meter vervoeren. 

Een voordeel van de Trafic is dat je hem kunt ombouwen tot mobiel kantoor. Vouw de middelste stoel naar beneden en leg er papierwerk op of zet je laptop neer. Meer informatie over de Renault Trafic, zoals de afmetingen, vind je in ons blog. 

2 – Citroën Jumpy

De Jumpy is een praktische bestelwagen in drie verschillende lengtes. De laadvolumes liggen tussen de 4,6 m3 en de 6,1 m3. Hij is dus iets kleiner dan de Renault Trafic, maar nog steeds een prima keus. Meer informatie over de afmetingen van de Citroën Jumpy vind je ons blog.  

Vooral professionals die lange afstanden afleggen voelen zich thuis in de Jumpy. Door de hooggeplaatste bestuurdersstoel heb je altijd goed zicht op de weg, en in de vele opbergvakken kun je al je werkspullen makkelijk kwijt. Je kunt je lunch zelfs gekoeld bewaren in het koelvak! 

3 – Volkswagen Transporter

De Transporter is de moderne, ontwikkelde versie van het beroemde hippiebusje. Met een laadvolume van 5,8 m3 tot 9,3 m3 past deze bedrijfswagen goed in het middensegment. De transporter is favoriet bij professionals in de bouw- en transportsector, schilders en glaszetters. 

De verschillende rij-assistentiesystemen maken het vervoeren van zware materialen of volgeladen aanhangers nog makkelijker. Met de Trailer Assist hoef je niet eens meer zelf te sturen tijdens het inparkeren van je auto met aanhanger! Benieuwd naar wat de Volkswagen Transporter nog meer te bieden heeft? Lees het in ons blog. 

4 – Toyota ProAce

De ProAce heeft verschillende uitvoeringen, waardoor deze bedrijfswagen geschikt is voor ondernemers in verschillende branches. Alles is mogelijk, van reguliere gesloten bestelwagen tot een optie met twee schuifdeuren of een dubbele cabine. De standaard laadruimte heeft een afmeting van 2,16 tot 2,86 meter. 

Ben je zelf aan de lange kant? Ook dan is de ProAce ideaal. Er zijn modellen beschikbaar met extra beenruimte. Je levert dan een beetje laadruimte in, maar zit wel extra comfortabel achter het stuur. Meer informatie hierover en over de afmetingen van de Toyota ProAce vind je in ons blog. 

5 – Mercedes Vito

De Mercedes Vito is een ruime bedrijfswagen met een luxe uitstraling. Net als bij de Toyota ProAce kun je kiezen uit verschillende carrosserievarianten. Bijvoorbeeld de Mercedes Vito combi: dit is een mooie keuze voor professionals in het personenvervoer. Met plek tot wel 8 passagiers en hun bagage breng je iedereen stijlvol naar hun bestemming. 

Mercedes vindt kwaliteit/ én uitstraling van hun auto’s belangrijk. De hoogwaardige afwerking van het interieur en het zitcomfort maken deze bedrijfswagen daarom helemaal af. Benieuwd wat de Mercedes Vito nog meer te bieden heeft? Je leest het in ons blog. 

Middelgrote bestelwagen leasen bij LPFS

Het leasen van een bedrijfswagen brengt veel voordelen met zich mee. Zo ben je niet in één keer een grote som geld kwijt, maar betaal je een maandelijks bedrag waarvoor je zorgeloos rondrijdt. Zelfs het onderhoud regelen wij voor je! 

Benieuwd naar de mogelijkheden, of wil je even kijken naar de bestelwagens in onze huidige leasevoorraad? Neem gerust eens contact met ons op, we helpen je graag! 

Persoonlijk advies

Je verwacht het misschien niet, maar de leaseadviseurs van LeaseParcours hebben enorm veel zin in het beantwoorden van jouw bericht of vraag. Want een dag niet over auto’s gepraat, is een dag niet geleefd.

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2023