402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten

Wat is de acceptatieprocedure bij het leasen van een auto?

16 oktober 2023

volkswagen transporter

Wanneer je besluit een auto te leasen, komt er eerst een acceptatieprocedure aan te pas. Maar wat houdt deze procedure precies in? Hier vind je een heldere uitleg.

De basis van de acceptatieprocedure

De acceptatieprocedure is een reeks checks en controles uitgevoerd door de leasemaatschappij voordat een leasecontract wordt afgesloten.

Deze checks zorgen ervoor dat zowel jij als de leasemaatschappij weten waar jullie aan toe zijn en of het leasen financieel verantwoord is.

Wat controleert de leasemaatschappij?

  • Financiële gezondheid: de leasemaatschappij bekijkt je financiële situatie. Kun je de maandelijkse leasekosten dragen? Vaak vragen ze recente jaarverslagen of salarisstroken.
  • Kredietwaardigheid: via een kredietcheck wordt gekeken naar je kredietgeschiedenis. Eventuele negatieve registraties kunnen invloed hebben op de goedkeuring.
  • Rijgeschiedenis: sommige leasemaatschappijen controleren ook je rijgeschiedenis. Zo willen ze weten of je verantwoordelijk en veilig kunt rijden.

Hoe lang duurt de acceptatieprocedure?

De duur van de acceptatieprocedure verschilt per leasemaatschappij. Doorgaans kun je binnen enkele dagen tot een week uitsluitsel verwachten. Zorg dat je alle benodigde documenten tijdig aanlevert, dit kan het proces versnellen.

Wat als de acceptatie niet doorgaat?

Word je niet geaccepteerd voor de lease? Dan krijg je vaak een duidelijke reden. Soms is het een tijdelijk probleem dat opgelost kan worden, zoals het aanleveren van een ontbrekend document. In andere gevallen, zoals een negatieve kredietregistratie, kan het lastiger zijn.

Leasen is een uitstekende optie voor zowel particulieren als ondernemers. 

Maar de acceptatieprocedure is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat het leasen verantwoord is voor alle betrokken partijen. Weet waar je aan toe bent en bereid je goed voor op deze procedure.

Persoonlijk advies

Je verwacht het misschien niet, maar de leaseadviseurs van LeaseParcours hebben enorm veel zin in het beantwoorden van jouw bericht of vraag. Want een dag niet over auto’s gepraat, is een dag niet geleefd.

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2024