402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten
afmetingen laadruimte citan mercedes

De ideale bedrijfswagen voor schilders en schildersbedrijven

De ideale bedrijfswagen voor schilders

Zoek je de perfecte bus voor je schildersbedrijf? Als schilder heb je veel materiaal nodig. Geen klus is hetzelfde. Voor de ene klus heb je behangrollen, lijm en een steiger nodig. En voor een andere klus heb je verfpotten, kwasten, kit en een ladder nodig. Waar het om gaat is dat al je schildersbenodigdheden in je bedrijfswagen passen. 

Ook het formaat van de bus neem je mee in je overweging. Werk je in steden of dorpen? In de stad is het handig om een compacte en wendbare bus te hebben, dat maakt manoeuvreren en inparkeren een stuk makkelijker.  

afmetingen laadruimte citan mercedes

Overzicht van de 5 beste bestelbussen voor schilders

In deze lijst vind je 5 verschillende bestelbussen die jouw schilderwerkzaamheden nog makkelijker maken. Voor zowel schilders in drukke steden als schilders in regionale gebieden hebben we uitgezocht welke bus het meest geschikt is.

  • Mercedes-Benz Citan
  • Opel Vivaro
  • Volkswagen Transporter
  • Citroën Jumper
  • Ford Transit

Mercedes-Benz Citan

Voor de schilders die wendbaarheid zoeken omdat ze bijvoorbeeld in drukke steden werken, is de Mercedes-Benz Citan perfect. De kleinste uitvoering (L1/H1) is maar 393 cm lang, met een laadruimte van 136 cm. Dat is groot genoeg om twee europallets tussen de wielkasten te laden. Daarnaast ben je met een draaicirkel van 10,9 meter in een mum van tijd de krapste parkeerplaats ingedraaid. 

Werk je alleen, ben je vaak op drukke plekken en heb je voornamelijk klein materiaal bij je? Dan is de Citan ideaal. Er is ruimte zat voor een stellage met je kwasten, rollen schuurpapier en emmers behanglijm. En een kleine ladder past gemakkelijk op de vloer of op een dakrek. Geen straat is te klein voor deze auto, en dus is geen klus te moeilijk. 

Opel Vivaro 

De Opel Vivaro is een populaire bedrijfswagen onder schilders omdat het een betrouwbare en veelzijdige auto is. Deze klassieker kent vier generaties. Alles over de afmetingen van de verschillende Vivaro’s vind je op onze site. 

Veel schilders kiezen voor de Vivaro omdat zowel het rijcomfort als de laadruimte hoog scoren. De ergonomisch gevormde zitplaatsen zorgen voor een comfortabele rit van A naar B. Altijd samen op pad? Geen probleem! Ook de bijrijder zit heerlijk. Maar doe je ook geregeld alleen een klus en heb je extra lange ladders mee? Dan klap je de passagiersbank omhoog voor extra laadruimte. 

Volkswagen Transporter 

De Volkswagen Transporter ken je misschien ook als zo’n typisch hippiebusje – de VW Transporter T1. Velen zien dat als de ideale camper. En als je er in kunt leven, dan kun je er ook al je schildersmateriaal in kwijt. De grootste uitvoering biedt met een laadruimte van 9,3m3 voldoende plek voor verf, kwasten, schuurmachines en een ladder. 

Rijd je vaak met een aanhanger om bijvoorbeeld steigermateriaal mee te nemen? Dan komt de Trailer Assist van de Transporter goed van pas. Jij geeft gas en remt waar nodig, terwijl het systeem je bus mét trailer inparkeert. Voor schilders met veel materiaal is de Transporter een grote aanrader.  

Citroën Jumper 

De Citroën Jumper is beschikbaar in vier verschillende lengtes en drie verschillende hoogtes. Door deze verschillende afmetingen is er voor elke schilder een ideale Jumper. 

De kleinste bus (L1/H1) is 496 cm lang en 225 cm hoog. Handig als je veel in drukke steden of dichtbevolkte wijken werkt. En doe je juist langere klussen waarbij je dagelijks veel spullen mee hebt? Dan is de grootste bus (L4/H3) van 636 cm bij 276 cm ruim zat. 

Daarnaast biedt de bestuurderscabine van de Jumper veel comfort. Zo heb je voldoende opbergvakken voor persoonlijke spullen en een koelvak waarin je lunch vers blijft tot aan de pauze. Ook zit er een wegklapbaar werkblad in de cabine. Handig als je aan het einde van de werkdag nog wat administratie doet!

Ford Transit 

De Ford Transit is net een paar slagen groter dan de Citroën Jumper. Daarmee is deze wagen erg geschikt wanneer je meerdere collega’s meeneemt of wanneer je drie ladders kwijt moet. De grootste variant (L4/H3) heeft een laadruimte van ruim 15m3. De precieze afmetingen van de Ford Transit hebben we voor je op een rij gezet. 

Je hebt de keuze uit een enkele of een dubbele cabine. Bij die tweede optie lever je wat laadruimte in, maar je rijdt dan wel met meer dan drie collega’s naar een klus zonder dat er eentje tussen de verf zit 😉 

Ook de verschillende rij-assistentiesystemen maken dit een veilige bus. Zo bewaar je automatisch afstand tot je voorligger en krijg je een seintje wanneer er een fietser in je dode hoek rijdt. Ondanks het formaat van de bus ben je altijd veilig onderweg. 

Waarom leasen?

Het voordeel van een bestelbus leasen ten opzichte van kopen? Als je een bedrijfswagen koopt, moet je de aankoopsom in één keer voldoen. Dat kan een behoorlijke impact hebben op je liquiditeit. Daarom is leasen vaak een interessante optie voor ondernemers. Je betaalt de bedrijfswagen dan in termijnen af. 

Bij LeaseParcours regelen we ook het onderhoud voor je. Zo houd je zoveel mogelijk tijd en geld over voor je schilderwerkzaamheden. 

Verschillende leasevormen

De twee beste leasevormen voor schilders zijn financial lease en full operational lease

Bij financial lease zijn de vaste maandkosten laag, maar betaal je zelf alle bijkomende kosten. Denk hierbij aan de verzekering, wegenbelasting, onderhoud en brandstof. Een groot voordeel is dat de auto na de leasetermijn volledig jouw economisch en juridisch eigendom is. 

Bij full operational lease zijn de vaste maandkosten hoger. Daar staat tegenover dat je daarbuiten nooit extra kosten maakt voor je auto. Over verzekeringen, belastingen, en reparatiekosten hoef je dus niet meer na te denken – dat regelen wij allemaal. Na de afgesproken termijn lever je de auto weer in. Dit is ideaal als je vaak van auto wisselt. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.   

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2024