402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten
peugeot partner afmetingen en laadruimte

De perfecte bedrijfswagen voor schoonmaakbedrijven

De perfecte bedrijfswagen voor schoonmaakbedrijven

Zoek je de ideale bestelbus voor je schoonmaakbedrijf? Als schoonmaker heb je soms veel spullen bij je. Voor de ene klant is dat soms alleen maar een breed assortiment doekjes, sponzen en reinigingsmiddelen. Voor de andere klant heb je een hoge trap, de industriële stofzuiger en een dweilmachine nodig. Het is daarom belangrijk dat al je schoonmaakspullen in je bedrijfswagen passen. 

Het formaat van de bus zelf is ook belangrijk voor je keuze. Werk je vaak in drukke steden? Dan heb je een compacte en wendbare bestelbus nodig waarmee je moeiteloos inparkeert. Werk je juist in rustige gebieden en kun je tussentijds niet langs kantoor? Dan heb je een bus nodig die groot genoeg is om alles in één keer mee te nemen. 

peugeot partner afmetingen en laadruimte

Overzicht van de 5 beste bestelbussen voor schoonmaakbedrijven

We hebben 5 verschillende bestelbussen voor je uitgezocht die jouw werkdag nog relaxter maken. Daarbij hebben we gekeken naar bussen voor schoonmaakbedrijven in zowel drukke als rustige gebieden. 

  • Peugeot Partner 
  • Fiat Doblò 
  • Toyota Proace 
  • Citroën Jumpy 
  • Renault Master

Peugeot Partner 

De Peugeot Partner is een stijlvolle en compacte bedrijfsauto. Dit is de perfecte auto voor schoonmaakbedrijven die geen groot materiaal bij zich hebben. De afmetingen van het standaard formaat (L1/H1) zijn 440 cm lang bij 179 cm hoog. Dankzij de draaicirkel van 10,82 meter is fileparkeren een eitje. En maak je geen zorgen dat de helft van je schoonmaakspullen op de parkeerplaats achterblijven – je hebt namelijk wel 3,3 m3 aan laadruimte. 

Als je veel klanten hebt en dagelijks relatief weinig grote spullen gebruikt, is de Partner ideaal. Deze stijlvolle auto draagt bij aan je professionele imago, en dat is precies wat je schoonmaakbedrijf nodig heeft. 

Fiat Doblò 

Heb je net wat meer laadruimte nodig, maar is wendbaarheid essentieel voor jouw dagelijkse klussen? Dan is de Fiat Doblò voor jou. De grootste uitvoering (L2/H2) is maar 475 cm lang en 212 cm hoog, maar heeft een laadvolume van wel 5 m3. Daar kun je heel wat reinigingsproducten in kwijt! 

De Doblò is daarnaast een heel stabiele auto. Handig als je met zo’n dure industriële stofzuiger in de laadruimte rotonde na rotonde pakt. Ook zijn er meerdere rij-assistentiesystemen die zorgen voor extra veilige ritten. De verkeersbordenherkenning zorgt ervoor dat je nooit een kilometer te hard rijdt. Zo kun je elke collega met een gerust hart de auto meegeven 😉 

Toyota Proace

De Toyota Proace is ideaal voor langere ritten waarop je veel spullen bij je hebt. Deze bus is twee keer verlengbaar: van 260 cm (L1/H1) naar 495,5 cm (L2/H1) naar 531 cm (L3/H1). De laadruimte van de langste Toyota Proace is 6,1 m3. Stofzuigers, dweilmachines en een stelling met emmers en reinigingsmiddelen neem je probleemloos in één keer mee. 

Heb je niet zo heel veel materiaal, maar ben je wel elke dag met een team op pad? Kies dan voor de uitvoering met dubbele cabine. Dan heb je nog steeds voldoende laadruimte, maar kun je ook tot 5 collega’s meenemen zonder dat er iemand tussen de dweilen zit. 

Citroën Jumpy 

Een vergelijkbare auto is de Citroën Jumpy. Deze heeft hetzelfde onderstel als de Toyota Proace en daarom zijn de verschillen in afmetingen nihil. De laadruimte, variërend van 216 cm tot 251 cm tot 286 cm, is ook in deze bus groot genoeg voor al je schoonmaakspullen. 

Waarom dan de Jumpy en niet de Proace? Misschien omdat de bestuurderscabine van de Jumpy net wat meer persoonlijke opbergruimte biedt. Zo heb je een koelvak voor je lunch, een portiervak voor een grote waterfles, en opbergruimte onder de passagiersbank. Dat laatste is handig voor extra kleren. Komt er onverhoopt een keer een vlek in je shirt, dan hoeft de volgende klant daar helemaal niks van te merken. 

Renault Master

De afmeting van de Renault Master is perfect wanneer je vooral bij bedrijven schoonmaakt. Je neemt al je spullen – inclusief extra voorraad – in één keer mee. Variërend van 504 cm lang tot 684 cm lang, zit er een perfect formaat tussen voor jouw schoonmaakbedrijf. En dat deze auto wat forser is maakt niet uit, want op een bedrijventerrein heb je alle ruimte om een bocht te maken. 

Heb je toch een keer een krap parkeerplekje te pakken? Ook daar rijd je probleemloos in dankzij de Rear View Assist. Daarnaast helpt de lage tildrempel je om die zware machines eenvoudig in en uit je auto te tillen. 

Waarom leasen?

Het voordeel van een auto leasen ten opzichte van kopen? Als je een bedrijfswagen koopt, moet je de aankoopsom in één keer voldoen. Dat slaat een flinke krater in je liquiditeit. Daarom is leasen vaak een interessante optie voor ondernemers. Je betaalt de bedrijfswagen dan in termijnen af. 

Bij LeaseParcours regelen we ook het onderhoud voor je. Zo houd je zoveel mogelijk tijd en geld over voor acquisitie, promotie en de aanschaf van machines. 

Verschillende leasevormen

De twee beste leasevormen voor schoonmaakbedrijven zijn financial lease en full operational lease

Bij financial lease zijn de vaste maandkosten laag, maar betaal je zelf alle bijkomende kosten. Denk hierbij aan de verzekering, wegenbelasting, onderhoud en brandstof. Een groot voordeel is dat de auto na de leasetermijn volledig jouw economisch en juridisch eigendom is. 

Bij full operational lease zijn de vaste maandkosten hoger. Daar staat tegenover dat je daarbuiten nooit extra kosten maakt voor je auto. Over verzekeringen, belastingen, en reparatiekosten hoef je dus niet meer na te denken – dat regelen wij allemaal. Na de afgesproken termijn lever je de auto weer in. Dit is ideaal als je vaak van auto wisselt. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.   

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2024