402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten
renault bedrijfswagen afmetingen

De ideale bedrijfswagen voor pakketbezorgers en koeriersdiensten

De ideale bedrijfswagen voor pakketbezorgers en koeriersdiensten

Zoek je een nieuwe bus voor je bezorgdiensten? Als koerier of bezorger heb je elke dag weer andere pakketten bij je. De ene dag heb je niet zoveel adressen, maar zijn het wel grote bestellingen. De andere dag heb je dubbel zoveel stops, maar heeft iedereen maar kleine producten besteld. Het is voor jou essentieel dat je een bus hebt waarin je alles georganiseerd vervoert. 

Ook het formaat van de bus neem je mee in de overweging. Werk je in drukke steden en manoeuvreer je de hele dag door smalle straatjes? Dan heb je een compacte en wendbare bus nodig. Maar is je klantenkring verspreid in een wat ruimer gebied, dan heb je meer aan een grote bus

renault bedrijfswagen afmetingen

Overzicht van de 5 beste bestelbussen voor bezorgers

Hieronder vind je 5 verschillende bestelbussen die jouw bezorgwerkzaamheden een stuk makkelijker maken. We hebben gekeken naar zowel compacte als ruime modellen. 

  • Volkswagen Caddy
  • Citroën Berlingo
  • Mercedes Vito
  • Renault Trafic
  • Ford Transit 

 

Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy is ideaal wanneer je klantenkring in drukke steden zit. Van buiten is die compact genoeg voor krappe parkeerplekken. Het kleinste model is namelijk 440 cm lang en het grootste model 487 cm. Maar je hebt minimaal 3 m3 aan laadruimte bij de kleinste uitvoeringen, en een ruime 4,2 m3 bij de grootste uitvoering. 

De Caddy is bovendien ideaal voor professionals die vaak bij hun laadruimte moeten zijn. Zowel de dashboardkastjes als de bestuurderscabine in zijn geheel zijn afzonderlijk afsluitbaar. Dat betekent dat niemand bij je persoonlijke spullen komt wanneer jij je pakketten uitlaadt en aflevert bij de klant. 

Citroën Berlingo 

De Citroën Berlingo is ook een uitstekende keus onder de kleine bedrijfswagens. Qua afmetingen en laadvolumes komt die sterk overeen met de Volkswagen Caddy. Bij de L1/H1 heb je een laadvolume van 3,3 m3 en bij de L2/H1 heb je een laadvolume van 3,9 m3. 

Een groot voordeel van de Berlingo is de mogelijkheid om zowel aan de achterkant als aan de zijkant te laden en lossen. Hoe je ook moet parkeren, je kunt altijd bij je pakketten. En heb je zo’n dag met alleen maar zware spullen? De Overload Indicator waarschuwt je als de auto te vol wordt. Zo voorkom je onveilige situaties. 

Mercedes-Benz Vito

De perfecte combinatie tussen wendbaarheid en ruimte vind je in de Mercedes Vito. Deze luxe middelgrote bestelbus is dan ook erg populair onder koeriers. Er zijn drie uitvoeringen die elk een stukje langer zijn, maar alle drie dezelfde hoogte hebben. De L1/H1 is 490 cm, de L2/H1 is 514 cm en de L3/H1 is 537 cm lang. Ook de grotere pakketten passen hier prima in.

Omdat je als bezorger het grootste deel van je dag in je auto doorbrengt, heb je een comfortabele bestuurderscabine nodig. Ook daarvoor zit je bij de Vito goed. De hoogwaardige interieurafwerking en de verschillende rij-assistentiesystemen dragen bij aan optimaal rijcomfort. En daarnaast kies je de motor en transmissie die bij jou passen: diesel of benzine en automatisch of handgeschakeld. 

Renault Trafic

Ook de Renault Trafic valt in de categorie middelgrote bedrijfswagens. Hij is net een stukje ruimer dan de Vito, maar niet zo groot dat je de stad niet meer in kunt. Het laadvolume varieert van 5,2 m3 (L1/H1) tot 8,6 m3 (L2/H2). In de scheidingswand zit een doorlaadluik, waardoor je lange pakketten tot wel 4,15 meter mee kunt nemen. 

Wanneer je de hele dag onderweg bent, is het handig om in je auto ook administratieve dingen te kunnen doen. Daar heeft Renault een handige oplossing voor bedacht. Je tovert de middelste stoel namelijk in een handomdraai om tot werkplek. Dit maakt de Trafic een uitstekende keuze voor bezorgers. 

Ford Transit 

Koeriers die een grote bestelbus nodig hebben, kiezen voor de Ford Transit. Deze is beschikbaar in 3 lengtes en 2 hoogtes. De L2/H2 is 553 cm lang en heeft een laadvolume van 9,5 m3. De L4/H3 is 670 cm lang en heeft een laadvolume van 15,1 m3. Ruimte genoeg om handige stellingen in de laadruimte te zetten, waardoor je nog beter georganiseerd bent. 

Ook de bestuurderscabine is gemaakt voor vele uren achter het stuur. De verschillende rij-assistentiesystemen helpen je om altijd veilig deel te nemen aan het verkeer. En in de handige opbergvakken heb je belangrijke spullen altijd binnen handbereik. Zelfs je apparatuur is altijd beschikbaar – die kun je namelijk opladen in een van stopcontact-aansluitingen. 

Waarom leasen?

Het voordeel van leasen in plaats van kopen? Als je een bedrijfswagen koopt, moet je de aankoopsom in één keer voldoen. Dat kan een behoorlijke impact hebben op je liquiditeit. Daarom is leasen vaak een interessante optie voor ondernemers. Je betaalt de bedrijfswagen dan in termijnen af. 

Bij LeaseParcours regelen we ook het onderhoud voor je. Zo houd je zoveel mogelijk tijd en geld over voor je echte werk: zorgvuldig en snel je pakketten leveren. 

Verschillende leasevormen

De twee beste leasevormen voor koeriers zijn financial lease en full operational lease. 

Bij financial lease zijn de vaste maandkosten laag, maar betaal je zelf alle bijkomende kosten. Denk hierbij aan de verzekering, wegenbelasting, onderhoud en brandstof. Een groot voordeel is dat de auto na de leasetermijn volledig jouw economisch en juridisch eigendom is. 

Bij full operational lease zijn de vaste maandkosten hoger. Daar staat tegenover dat je daarbuiten nooit extra kosten maakt voor je auto. Over verzekeringen, belastingen, en reparatiekosten hoef je dus niet meer na te denken – dat regelen wij allemaal. Na de afgesproken termijn lever je de auto weer in. Dit is ideaal als je vaak van auto wisselt. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.   

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2024