402 modellen, 6202 opties
100 jaar lease-ervaring
Beoordeling van 9,4
1.000 contracten per jaar
6 specialisten

Ben je ondernemer en wil je een auto leasen? De mogelijkheden op een rij

3 november 2022

Kun je als startende ondernemer een bedrijfsauto leasen? Veel starters vragen zich dit af. Die twijfel is niet zo gek. Je hoort verhalen over jaarcijfers, inkomstenbelasting of dat je al minstens 3 jaar ondernemer moet zijn.

Toch is een auto leasen als starter goed mogelijk. Hoe? Met financial lease voor ondernemers. Wij leggen je uit wat het is, wat je nodig hebt en hoe LeaseParcours jou binnen no-time aan de auto van je dromen helpt.

Wat is financial lease?

Financial lease is als een zakelijke lening. LeaseParcours financiert de auto in eerste instantie. Als ondernemer betaal jij deze financiering af met een vast bedrag per maand. Hierbij kijken we altijd naar wat het beste is voor jou en je onderneming. Wat ons betreft liever een duurzame relatie dan snelle winst. Aan het eind van een leasecontract is de auto helemaal van jou (hier lees je meer over restwaarde).

Het grote voordeel van financial lease is dat jij niet in een keer een grote investering hoeft te doen. En dat komt goed uit. Want als (startende) ondernemer investeer je je eigen geld natuurlijk liever direct in je onderneming. Bijvoorbeeld door voorraad in te slaan of benodigde apparatuur aan te schaffen. Bij financial lease ben je meteen economisch eigenaar van de auto. Omdat de auto op je balans staat, profiteer je vanaf het eerste moment van fiscale voordelen. Als de auto eenmaal is afbetaald, ben je ook juridisch eigenaar.

Meer weten over bijtelling? In dit blog leggen we uit wat bijtelling precies is en hoe je de bijtelling berekent.

Wat zijn de criteria voor een financial lease-aanvraag?

Om als ondernemer in aanmerking te komen voor financial lease, heb je minder nodig dan je misschien denkt. Een KvK-nummer is al genoeg om de lease-aanvraag te regelen. In sommige gevallen vragen we wel aanvullende informatie op.

Je hoeft bij ons geen jaarcijfers of belastingaangiftes aan te leveren voor de financial lease-aanvraag. Voor de meeste startende ondernemers is dit niet eens mogelijk. Het zou oneerlijk zijn om jou daarop af te rekenen.

Door onze soepele acceptatiecriteria en het grote aanbod van LeaseParcours weten veel ondernemers ons te vinden. We zijn een volledig onafhankelijke leasemaatschappij, waardoor we alle merken en types leaseauto’s nieuw kunnen leveren. Liever geen nieuwe auto, maar een goedkopere, tweedehands leaseauto? Bekijk de mogelijkheden voor occasion-lease.

Hierover kunnen we kort zijn: veel ondernemers leasen een gebruikte bedrijfsauto bij ons. Occasions hebben namelijk hun eerste (grote) afschrijving al gehad. Hierdoor valt de leaseprijs lager uit dan bij een nieuwe bedrijfswagen.

Ook interessant: wil je een bedrijfsbus leasen? Bekijk dan ons handige overzicht met alle bestelbussen en bijbehorende afmetingen.

Financial lease of operational lease voor ondernemers

Het leasen van een auto is voor veel ondernemers een uitkomst. In welke vorm je dan leaset, financial lease of operational lease, hangt van de situatie en jouw voorkeur af.

Bij financial lease is de auto na de looptijd van jou, net als bij een hypotheek. Extra kosten zoals onderhoud en belastingen zijn dan voor jouw rekening. Wel heb je de touwtjes in handen. Jij kiest de verzekering en overige componenten. Bij operational lease lever je de auto na de laatste termijn weer in, zoals bij een huurhuis. Hier zijn alle kosten bij het maandbedrag inbegrepen, maar blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto.

Kies je voor de fiscale voordelen van financial lease? Of wil je voor nog minder verrassingen komen te staan met operational lease?

Persoonlijk advies

Je verwacht het misschien niet, maar de leaseadviseurs van LeaseParcours hebben enorm veel zin in het beantwoorden van jouw bericht of vraag. Want een dag niet over auto’s gepraat, is een dag niet geleefd.

Klantenservice

Chat met ons

Direct advies nodig?

020 820 2109

LeaseParcours © 2023